Audin tuleva sähköauto: Toimintasäde yli 500 km, 0-100 km/h 4,5 s

20.4.2017 14.59

Audi esittelee uuden konseptisähköauton Shanghain autonäyttelyssä.

Neliovinen Gran Turismo -malli, Audi e-tron Sportback on varustettu 320 kilowatin sähkömoottorilla.

Autossa on suuret kosketusnäytöt keskikonsolissa ja ovissa. Auto on nelipaikkainen ja kaikilla on omat istuimet.

Auton etuosan kapeat valonauhat toimivat päiväajovaloina ja muotoilullisesti auton silminä. Led-valojen, mikropeilien ja monipuolisen säätötekniikan yhdistelmä mahdollistaa lukuisten animoitujen liikkeiden ja valokuvioiden toteutuksen.

Esimerkiksi oven avauksen ja auton käynnistyksen yhteydessä e-tron toivottaa kuljettajan tervetulleeksi valosignaaleilla.

Päiväajovalojen alla, Singleframe-säleikön vasemmalla ja oikealla puolella on kaksi laajaa, noin 250 ledin valoelementtiä. Näiden avulla on mahdollista luoda kuvioita ja erityisiä signaaleja myös auton liikkuessa.

Kolme sähkömoottoria

Audi e-tron Sportbackin rakenne tulee jatkossa käyttöön kaikissa Audin sähköautojen tuotantomalleissa: Yksi sähkömoottori etuakselilla ja kaksi takana tuottavat voimaa kaikille neljälle pyörälle, muuttaen coupén quattro-nelivedoksi.

320 kW teho – tehostettuna jopa 370 kW – tarjoaa sopivasti käyttövoimaa, jolloin e-tron Sportback kiihtyy 0-100 km/h 4,5 sekunnissa. 95 kW:n akulla auton toimintasäde on yli 500 kilometriä (NEDC).

Kuten aiemmin e-tron quattro -konseptiautossa, nestejäähdytteinen litiumioniakku on sijoitettu akselien väliin matkustamon alle, jolloin painopiste on matalalla ja painonjakauma tasainen 52:48 (edessä / takana).

Akku voidaan ladata yhdistetyllä latausjärjestelmällä sekä vaihtovirralla (AC) että tasavirralla (DC).

Konseptiauton keulassa on kahdeksankulmainen Singleframe-etusäleikkö, jossa on avoin vaakasuora leikkaus – sähkömoottori tarvitsee vähemmän ilmaa ja siksi suuri ilmanottoaukko voidaan jättää pois.

Sivupeilit korvattu kameroilla

Konseptiautossa on suuret 23-tuumaiset, kuusipuolaiset pyörät. C-segmenttiin mitoitetun auton pituus on 4,90 metriä, leveys 1,98 metriä, korkeus 1,53 metriä ja akseliväli 2,93 metriä.

Sivupeilien korvaaminen pienillä kameroilla parantaa ilmavirtausta ja vähentää tuulen kohinaa. Samalla peilin katvealue ja näköeste poistuvat. 

Kameroiden kuvat näkyvät erillisissä, oviin sijoitetuissa näytöissä. 

Audi esitteli Frankfurtin autonäyttelyssä 2015 Audi e-tron Quattro -konseptiauton – Audin ensimmäisen kokonaan sähkötoimisen tuotantoauton. Audi e-tron Quattro tulee markkinoille vuonna 2018 ja Audi e-tron Sportback konseptiauto seuraa sitä tuotantoversiollaan vuonna 2019.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän