Audi nopeuttaa siirtymistä sähköiseeen liikkumiseen

Audin viimeisen täysin uudelleen kehitetyn polttomoottorilla varustetun mallin valmistus alkaa vain neljän vuoden kuluttua.

Vuodesta 2026 alkaen Audi esittelee vain ja ainoastaan täyssähköisiä malleja maailmanlaajuisesti. Osana strategista uudelleenjärjestelyä Audi nopeuttaa siirtymistä sähköiseen liikkumiseen.

Audi poistaa valikoimastaan vaiheittain perinteiset polttomoottorilla varustetut mallit vuoteen 2033 mennessä. Audi pyrkii täyteen hiilineutraaliuteen viimeistään vuoteen 2050 mennessä.

– Innovatiivisen vahvuutemme avulla tarjoamme asiakkaillemme kestävää ja hiilineutraalia liikkumista. En usko virallisten ajokieltojen menestykseen. Uskon teknologian ja innovaatioiden menestykseen. Asiakkaat ja lainsäädäntö tietysti päättävät tarkan lopullisen ajan polttomoottorilla varustettujen Audi-mallien valmistuksen lakkauttamisesta. Audi arvioi, että mm. Kiinassa polttomoottorimallien kysyntä jatkuu myös vuoden 2033 jälkeen, minkä vuoksi Kiinan markkinoilla voidaan paikallisesti valmistaa vielä polttomoottorilla varustettuja malleja. Samaan aikaan Audi laajentaa merkittävästi täyssähköisten automallien tarjontaa. Audi lanseeraa tänä vuonna jo enemmän täyssähköisiä malleja kuin perinteisellä polttomoottorilla varustettuja malleja – markkinoille ovat tulleet uudet täyssähköiset e-tron GT, RS e-tron GT, Q4 e-tron ja Q4 Sportback e-tron -mallit. Vuoteen 2025 mennessä Audi tavoittelee yli 20 täyssähköisen mallin mallistoa. Tällä suunnitelmalla selkeytämme tavoitteitamme ja siirrymme lopullisesti ja vakuuttavasti sähköiseen aikakauteen. Lähetämme signaalin, että Audi on valmis, sanoi Audin toimitusjohtaja Markus Duesmann ilmastokonferenssissa.

Yleisen latausinfrastuktuurin ja uudistuvien energiamuotojen käytön laajentaminen on myös kriittisen tärkeää sähköisen liikkumisen lisäämisessä ja yhteiskunnan hyväksymisen saavuttamisessa. Audi on aktiivisesti mukana molemmilla aloilla.

Esimerkiksi vain muutama viikko sitten Audi julkisti oman latauskeskuksen pilottihankkeen, jossa on Audin oma premium-luokan latausratkaisu varausjärjestelmineen ja lounge-palveluineen. Sen lisäksi Audi tekee yhteistyötä energiatoimittajien kanssa laajentaakseen uusituvien energiamuotojen käyttöä.

– Audi jatkaa myös edelleen investointeja perinteisten polttomoottoreiden kehitykseen aina lopettamisajankohtaan saakka, samalla yhä parantaen olemassa olevien sukupolven malleja saavuttaakseen yhä enemmän taloudellisuutta, ja josta myös asiakkaat hyötyvät. Yksi asia on kuitenkin varma: Audin viimeinen polttomoottori on paras jonka olemme koskaan valmistaneet, sanoi Duesmann.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here