AKK mukaan kannustamaan ihmisiä verenluovuttajiksi

Kesäpäivät saavat ihmiset liikkeelle ja onnettomuusmäärät tieliikenteessä nousevat. Tämä näkyy myös nuorten kohdalla, ja apua tarvitsevia riittää.

Autourheilun lajiliiton liikenneturvallisuusohjelma Turvassa Tiellä ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu halusivat yhdistää voimansa ja haastaa kaikki vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen sekä auttamaan verta tarvitsevia potilaita.

Heinä- ja elokuussa toteutettavan ”Ole sankari, ojenna kätesi” -yhteiskampanjan keulakasvona on rallitähti Kalle Rovanperä ja kohokohtana 1.-4.8. järjestettävä Suomen MM-ralli.

Kesäisin liikenteessä onnettomuusriskit kasvavat. Liikenneturvan tilastojen mukaan tieliikenteen henkilövahingoista noin 30% osuu kesäkuukausille.

Lomakaudella on mahdollisuus paitsi hellittää kiirettä, myös keskittyä kanssaihmisten auttamiseen.

Luovuttamalla verta jokainen voi löytää itsestään sankariainesta. Jo yhdellä luovutuksella pääsee auttamaan kolmea apua tarvitsevaa.

Tänä vuonna tarvitaan 20 000 uutta verenluovuttajaa

Erityisesti nuoria miehiä kaivataan lisää Veripalvelun luovuttajakuntaan. Siksi MM-rallikuljettaja Kalle Rovanperä, 18, valikoitui luontevasti kampanjan keulakasvoksi.

Rovanperä ei halunnut jäädä pelkäksi kuvaksi mainoksiin, vaan hän kävi oma-aloitteisesti jututtamassa Veripalvelun henkilökuntaa ja ottamassa selvää verenluovutuksesta.

Veripalvelulle kumppanuus AKK:n ja Turvassa Tiellä –ohjelman kanssa on luontevaa, sillä se haluaa tukea työtä turvallisen liikennekulttuurin puolesta ja samalla kannustaa nuoria aktiivisiksi auttajiksi, kertoo yhteisömarkkinoinnin koordinaattori Kaisu Maijala Veripalvelusta.

– Jokaisen kannattaa ottaa haltuun tärkeimmät ensiaputaidot vaikkapa SPR:n kurssilla. Lisäksi on helppoa ryhtyä sankariksi käymällä Veripalvelun pedillä pötköttelemässä pari kertaa vuodessa. Luovutettua verta tarvitaan kymmenille isoille ja pienille potilaille joka arkipäivä vähintään 800 vapaaehtoiselta. Moni ymmärtää tämän sankariporukan olemassaolon ja merkityksen vasta, jos pahin tapahtuu, Maijala toteaa.

Esimerkiksi onnettomuustilanteissa tarvittavaa O negatiivista eli hätäverta on oltava aina saatavilla, kuten muitakin veriryhmiä. Jotta avustusketju ei katkea, Veripalvelu tarvitsee tänäkin vuonna noin 20 000 uutta verenluovuttajaa.

www.turvassatiella.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!