Yhdysvalloissa sähkökuorma-autojen ennätystilaus

Volvo Trucks on saanut Pohjois-Amerikassa 110 Volvo VNR Electric -kuorma-auton tilauksen maailmanlaajuiselta logistiikkayhtiö Maerskilta. Kauppa täydentää aiempaa 16 saman ajoneuvomallin tilausta ja on tähän mennessä suurin yksittäinen Volvon sähkökuorma-autojen kaupallinen tilaus.

Tilauksen teki Maersk Groupiin kuuluva Performance Team ja se tarkoittaa, että heidän käyttöönsä tulee yhteensä 126 sähkökuorma-autoa.

Ensimmäiset sähkökuorma-autot otetaan käyttöön vuoden 2022 toisella neljänneksellä. Kaikki 126 sähkökuorma-autoa on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2023 ensimmäiseen vuosineljännekseen mennessä.

Luokan 8 sähkökuorma-autoja käytetään Kaliforniassa erilaisiin kuljetustehtäviin, jotka palvelevat satamien ja varastojen jakelureittejä.

Volvo VNR Electricin toimintasäde on 440 km ja akkukapasiteetti 565 kWh. Kuorma-auto voidaan ladata 80-prosenttisesti 90 minuutissa kuuden akun paketilla ja 60 minuutissa neljän akun versiolla.

Volvo VNR Electric valmistetaan Volvo Trucksin New River Valleyn tehtaalla Virginiassa, joka on eksklusiivinen Volvo-kuorma-autojen valmistaja Pohjois-Amerikassa.

Puolet myynnistä sähköisiä vuoteen 2030 mennessä

Volvo Trucks on asettanut maailmanlaajuisesti kunnianhimoisen tavoitteen, että vuoteen 2030 mennessä 50 prosenttia kaikista sen myymistä kuorma-autoista on sähköisiä.

Volvo Trucks oli raskaiden sähkökuorma-autojen markkinajohtaja vuonna 2021 Euroopassa 42 %:n markkinaosuudella, ja sillä on johtava asema myös Pohjois-Amerikassa.

Volvo Trucksilla on tänä vuonna tuotannossa yhteensä kuusi sähkökuorma-automallia, joka kattaa kaiken kaupunkijakelusta ja jätteenkäsittelystä kaupunkimaansiirron tehtäviin ja alueellisiin kuljetuksiin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän