Poliisi on huolestunut kovien ylinopeuksien lisääntymisestä!

Poliisi valvoi ylinopeuksia valtakunnallisesti 21.-27.3. erityisesti pääteillä, mutta myöskin taajamissa.

Poliisipartiot tavoittivat valvonnan aikana 1950 ylinopeutta ajavaa sekä 47 etsintäkuulutettua henkilöä. Lisäksi valvonnan yhteydessä kirjattiin 24 huumausaineisiin liittyvää rikosta sekä kolme ampuma-aserikosta ja kahdeksan omaisuusrikosta.

Poliisipartiot käyttivät nopeusvalvontaan viime viikon aikana noin 5 050 valvontatuntia, josta vuorokauden mittaisen nopeusvalvontamaratonin osuus oli noin 1 500 tuntia.

Valvonnassa oli mukana myös useita siviilimallisia poliisiautoja.

Lisäksi automaattivalvonnassa kirjattiin ylinopeuksista 21.-25.3. yhteensä 753 liikennevirhemaksua ja 35 päiväsakkoa. Määristä puuttuvat viikonlopun luvut.

Valvontaa toteutettiin kaikkina vuorokauden aikoina keskittyen valoisan aikaan ja koviin ylinopeuksiin. Viikolle osui myös torstaina järjestetty vuorokauden mittainen perinteikäs yleiseurooppalainen Roadpolin nopeusvalvontamaraton.

Poliisi on huolestunut viime vuosien kehityksestä, jonka mukaan kovat ylinopeudet ovat lisääntyneet. Viime viikolla kirjatuista ylinopeuksista 86 oli epäiltyjä törkeitä liikennetuvallisuuden vaarantamisia.

– Valvontaviikon tavoitteena oli myös lisätä kiinnijäämisriskiä. Kohonneesta riskistä myös tiedotettiin aktiivisesti varsinkin somessa, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo.

Kallion mukaan kevätaikaan valvonta tulee erityiseen tarpeeseen, kun ajokelit paranevat ja houkuttelevat osaa kuljettajista ylilyönteihin liikenteessä.

Seuraavat valtakunnalliset poliisin liikenteenvalvontateemat kohdistuvat turvalaitteiden käyttämiseen sekä suojattomien tienkäyttäjien liikennekäyttäytymiseen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän