WRC: Teemu Suniselle jatkosopimus WRC-sarjaan — kausi alkaa Ruotsin rallissa

Hyundai Motorsport on julkaissut Teemu Sunisen ja Mikko Markkulan jatkosopimuksen FIA WRC2-luokan MM-sarjaan kaudelle 2023.

Sunisen ja Markkulan seitsemän osakilpailua käsittävä MM-kausi käynnistyy helmikuussa Ruotsin MM-rallista. Suomalaiskaksikon Hyundai i20 N Rally2-autoa ajattaa ja huoltaa ranskalaistiimi 2C Competition.

Suninen kertoo, että tuoreesta jatkosopimuksesta neuvoteltiin viime syksystä lähtien.

– Mikään ei ole varmaa ennen kuin nimet ovat paperissa. Rallimaailmassa asiat voivat muuttua hyvinkin nopeasti, mutta sopimuksemme on allekirjoitettu ja pääsemme keskittymään Ruotsin MM-ralliin.

Viime kaudella Suninen ajoi Hyundaille i20 N Rally2:n ensimmäisen WRC2-luokan MM-osakilpailuvoiton Espanjasta. Alkavalla kaudella suomalaiskaksikko tavoittelee lisää ykköstiloja sekä kilpailee sarjan mestaruudesta.

Tavoitteena on tietysti WRC2-luokan mestaruus

– Viime kaudesta on hyvä jatkaa eteenpäin. Pystyimme kehittämään autoamme ja saimme ensimmäisen MM-voittomme Espanjasta. Tavoitteemme on tietysti ajaa WRC2-luokan mestaruudesta. Toki edessä on kaikkien aikojen kovatasoisin ja kilpailullisin WRC2-luokan MM-kausi. Haastajia on paljon ja sarjassa on uutta kalustoa. Kovaa saa ajaa ja mielenkiintoinen kausi tulossa, Suninen muistuttaa.

Suninen ottaa varaslähdön kauteen jo Monte Carlon MM-rallissa, jossa suomalaiskuljettaja ajaa Esapekka Lapin etuautoa.

– Ensimmäistä kertaa tässä tehtävässä. On mielenkiintoista nähdä kilpailu etuauton näkökulmasta, ja omakohtainen kokemus Monte Carlon reitistä on aina extraa. Ja onhan tuleva tehtävä luottamuksen osoitus minua kohtaan myös Esapekalta, Suninen muistuttaa.

WRC: Harmillista huolimattomuutta — Teemu Suninen hylättiin Suomen MM-rallissa

WRC: Teemu Suniselle WRC2-luokan tallisopimus

WRC: Teemu Suninen jättää M-Sportin

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän