WRC: Teemu Suninen vaihtaa kartanlukijaa

Rallin MM-sarjassa M-Sport Ford –tallissa ajava Teemu Suninen saa jatkossa vierelleen uuden kartanlukijan, kun Marko Salminen aloittaa suomalaiskuljettajan kartturina.

Salminen luki päättyneellä kaudella nuotteja japanilaiselle Takamoto Katsutalle, joka kilpaili WRC2–luokassa kuudessa MM-rallissa ja kotimaisessa Ralli SM-sarjassa.

Aiemmat neljä vuotta Sunisen kartanlukijana on toiminut Mikko Markkula.

– Päädyimme tähän ratkaisuun yhteistuumin Mikon kanssa. Haluan vaihtelua tulevaan ja sitä kautta uutta vauhtia. Pääsemme Marko Salmisen kanssa kokeilemaan yhteistyötä nopeasti, sillä osallistumme joulukuun 7. – 9. päivänä Monza Rally Show -ralliin Italiassa, Suninen kertoo tulevista kuvioistaan.

– Mikkoa haluan kiittää siitä, että hän on opastanut minut aloittelevasta rallikuljettajasta lajin maailman huipulle. Parhaana osoituksena siitä on tämän kauden kolmas sija Portugalin rallissa, Suninen toteaa.

Marko Salminen kokenut kartanlukija

40-vuotias Marko Salminen on kokenut kartanlukija ja tällä kaudella yhdessä Katsutan kanssa he voittivat Ruotsin MM-rallissa WRC 2 –luokan.

Brittien rallimestaruuden Salminen voitti Jukka Korhosen kartturina vuonna 2013.

Suomessa mestaruuksia on tullut monikertaisen Suomenmestarin Juha Salon kartanlukijana. Nyt edessä on sitten Salmisen uran suurimmat haasteet.

– Tämä on mahdollisuus, josta varmasti jokainen kartanlukija haaveilee. Suninen on jatkossa yksi kovimmista tekijöistä rallin MM-sarjassa ja menestymiselle ei pitäisi olla mitään esteitä. Tässä on nyt tiivis parin kuukauden jakso kotiläksyjä ennen Monte Carlon rallin alkua, Salminen sanoo innostuneena uudesta pestistään.

www.teemusuninen.com

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän