WRC: Suomen MM-rallin juhlavuoden reitti kunnioittaa perinteitä

Suomen MM-ralli ajetaan tänä vuonna 6.-9.8. Suomen MM-ralli juhlii tulevana kesänä 70-vuotiasta taivaltaan.

Reitti kunnioittaa menneitä vuosikymmeniä, alkaen ja päättyen Jyväskylän kaupunkierikoiskoeklassikoihin, joista Laajavuoressa juhlitaan myös podiumseremoniat.

Suomen MM-ralli 2020 saa arvoisensa reitin, jossa Keski-Suomen sorateiden historia näkyy kunniakkaasti ja monipuolisesti – nostalgiantuoksuisena mutta nykypäivään jalostettuna.

– Neste Rallin juhlavuosi näkyy ennen kaikkea reitissä, johon olemme halunneet hakea monipuolisesti kilpailun menneitä vuosikymmeniä edustavia erikoiskokeita, tämän päivän aineksilla maustettuna. Mukaan mahtuu niin tunnettuja suosikkeja kuin nyky-yleisölle ja kuljettajillekin uusia tuttavuuksia, kuten Arvaja tai Humalamäki, Neste Rallin apulaiskilpailunjohtaja ja reittivastaava Kari Nuutinen kuvailee.

Klassikoiksi muodostuneet kaupunkierikoiskokeet tarjoavat vauhdin hurmaa ja seremoniallisuutta aivan Jyväskylän kaupungin sydämessä pitkin viikonloppua. Lisäksi nykyisten rallisääntöjen rajoituksista huolimatta, pala nostalgista Ouninpohjan erikoiskoettakin on saatu sisällytettyä reittiin.

– Suomen MM-ralli alkaa ja huipentuu kilpailun historiallisiin kivijalkoihin Harjulla ja Laajavuoressa, jossa sunnuntaina juhlitaan myös podiumseremoniat. Perjantaina tykitetään nopealla toistolla erikoiskokeita Jyväskylän läheisyydessä, lauantaina reitti laskeutuu puolestaan alemmas Keski-Suomen kartalla, Nuutinen erittelee.

– Saimme mukaan lähes kaiken haluamamme, suurimpana kompromissina Ouninpohjan klassikko, joka yhdessä FIA:n kanssa tehtyjen linjausten mukaan ei sovellu sellaisenaan nykyautoille. Kilpailijat, kuten yleisökin pääsevät silti nauttimaan osuuksia Ouninpohjasta tutun Kakaristo-erikoiskokeen merkeissä. Uskomme ja toivomme, että juhlavuoden rallikansa saa todellista herkkua teiden laidoilla – perinteitä kunnioittaen ja suomalaismenestyksestä nauttien!

Kaikki erikoiskokeet suorina lähetyksinä

Vauhtia rakastavaa autourheilukansaa hemmotellaan tulevana kesänä myös tv:n ja netti-tv:n puolella, sillä suomeksi selostettua MM-rallia on nyt luvassa enemmän kuin koskaan.

Yle näyttää 70. juhlavuoden kunniaksi Neste Rallin jokaisen erikoiskokeen suorana lähetyksenä Yle Areenassa, jonka lisäksi erikoiskokeita lähetetään TV2-kanavalla.
Legendaarinen Ralliradio täydentää Ylen kisakattauksen.

Katso tästä muita juttuja Suomen MM-rallista.

Neste Rallin järjestäjä AKK Sports Oy juhlistaa merkkivuotta tarjoamalla yleisölle myös muita monipuolisia etuja ja hyötyjä yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Tänään käynnistyneen virallisen verkkolipunmyynnin uutuustuote on City Pass, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikille Harjun ja Laajavuoren erikoiskokeille sekä Jyväskylän Paviljongin kilpailukeskukseen koko tapahtuman ajan.

Kisäjärjestäjän ja rallin isäntäkaupungin, Jyväskylän, lahja kaikille Rallipassituotteiden hankkineille ovat maksuttomat yleisökuljetukset virallisilla Neste Rallin ja kaupunkialueen bussilinjoilla.

Lue erikoiskoekohtaiset esittelyt.
Katso reittiaikataulu ja -kartta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!