WRC: Suomalaisilla kuskeilla hyvät kokemukset Argentiinasta

Arkistokuva.

27.4.2017 13.10

Rallin MM-sarjan viides kisa ajetaan tänä viikonloppuna Argentiinassa. Suomesta on mukana Toyota-kuljettajat Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen.
 
Hännisellä on hyvät muistot Argentiinasta, sillä hän voitti vuonna 2010 järjestetyn Intercontinental Rally Challenge -osakilpailun.

Myös Latvala on ollut aiemmin voittokannassa Argentiinassa, kun hän oli koko joukon paras MM-sarjan osakilpailussa vuonna 2014.

– Olen aina tykännyt Argentiinan MM-rallista. Meillä on täältä voitto aikaisemmilta vuosilta ja myös viime vuonna johdimme kilpailua ennen kuin meille tuli ongelmia ja ajoimme ulos lauantaina, Latvala toteaa.

– Ensimmäiset kaksi päivää ovat nopeavauhtisia, mutta viimeisenä päivänä on sitten hitaampaa ja teknisempää. Samalla reitti on todella mutkaista ja sääolosuhteet voivat olla todella haastavat. Erityisesti sumu vaikeuttaa ajamista.

 
– Vaikka tiet ovat pehmeitä ja hiekkaisia, niin niillä on yleensä hyvä pito ja olen pyrkinyt tekemään työtä erityisesti tasauspyörästön kanssa. Se osa-alue ei toiminut ihan parhaalla mahdollisella tavalla Meksikossa, joten halusin kehittää nimenomaan sitä Argentiinaa varten ja meillä on nyt siihen hyviä ratkaisuja, Latvala sanoo.

Hänninen odottaa innolla kisaa.

– Minulle on hyviä muistoja Argentiinasta, joten odotan innolla, että pääsen taas ajamaan siellä monen vuoden jälkeen, sillä se on yksi suosikkisoraralleistani, Hänninen sanoo.

– Erikoiskokeiden lisäksi fanit ovat aivan loistavia ja heillä riittää intohimoa lajia kohtaa, jopa siirtymillä.

– Sää on tietysti iso asia, sillä Argentiinassa melkein mikä vain on sen puolesta mahdollista. Sään muutokset ovat siinäkin mielessä hankalia, että jos olosuhteet muuttuvat paljon nuotituksen jälkeen, niin se voi tuoda mukanaan vaikeuksia.

– Joka tapauksessa meillä on nyt säädöt valmiina kisaan ja lähinnä, jos on todella mutaista, niin voimme tehdä autosta hieman pehmeämmän, mutta muuten emme tee isoja muutoksia. Tapahtui mitä tahansa, niin on tärkeää ajaa mahdollisimman luonnollisesti ilman turhia paineita, Hänninen sanoo.

Ensimmäinen erikoiskoe ajetaan tänä iltana Argentiinassa. Suomessa lähtö on yöllä kello kahden jälkeen.

Varsinainen kisa alkaa huomenna, jolloin ajetaan kahdeksan erikoiskoetta. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän