WRC: Suninen taisteli minkä pystyi: ”Ajo tuntui hyvältä ja hauskaa oli”

Teemu Suninen käänsi haastavan viikonlopun tapahtumat positiiviseksi kokemukseksi. Mies ei tehnyt rallissa virheitä, vaikka tulos jäi kauaksi tavoitteesta.

Ralli on välillä arvaamaton urheilulaji. Se, mikä tuntuu ennakkoon hyvältä, ei kilpailun tuoksinassa realisoidukaan kelvolliseksi lopputulokseksi.

Sen sai Suninen huomata varsin nopeasti heti Suomen MM-rallin aluksi. Kisa toi Ford-kuljettajalle vasta kahdeksannen sijan. Tappiota rallin voittaneeseen Ott Tänakiin kertyi melkein 2,5 minuuttia.

– Nautin ajosta, ja kivaa oli – ainakin siihen asti, kunnes näin toisten kuljettajien ajat, huokaisi Suninen.

Selittämätön vauhdin puuttuminen vaivasi Sunista ja kartanlukija Jarmo Lehtistä koko rallin ajan. Sijoitukset erikoiskokeilla olivat järjestäen WRC-huippujen listan häntäpäässä.

– Vaikea arvioida suoritusta nyt tuoreeltaan. Minulla ei ollut tässä kisassa moninkertaista maailmanmestaria tai Elfyniä (Evans) tallikaverina. Ajoin kaksi minuuttia nopeammin kuin Gus Greensmith, hän on ainut mihin voin tehdä suoraa vertailua. Olin tyytyväinen ajooni, mutta se ei nyt vain ollut riittävästi. Kotiläksyjä riittää.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!