WRC: Nuori suomalainen Juuso Nordgren Katalonian ralliin tehtaan Skodalla

3.10.2017 13.05

Škoda Motorsport osallistuu 5.–8. lokakuuta ajettavaan Katalonian ralliin kahdella Škoda Fabia R5 -autolla. 

Kuljettajat ovat hallitseva Tšekin rallimestari Jan Kopecký kartanlukijanaan Pavel Dresler ja suomalainen, vasta 20-vuotias Juuso Nordgren kartturinaan Tapio Suominen. Kuljettajat ajavat WRC 2 -luokassa.

Suomen Juniorirallimestari vuodelta 2015, Juuso Nordgren, on ensimmäinen nuorista kuljettajalupauksista, joka nyt pääsee tavoittelemaan Škoda Motorsport -tehdaskuljettajan paikkaa kaudelle 2018.

Katalonian rallissa mielenkiinto kohdistuu Nordgreniin, jonka suoritusta päästään vertaamaan Škoda-tehdastiimin kuljettajan Kopeckýn vauhtiin. Vuonna 2015 Kopecký ajoi tässä rallissa toiseksi tallikaverinsa Pontus Tidemandin jälkeen.

Viime vuonna Kataloniassa hän päihitti sittemmin vuoden 2017 WRC 2 -mestaruuden voittaneen Tidemandin ja otti luokkavoiton. 

                               **Katso tästä muita WRC-juttuja**

Kataloniassa ajettava WRC-sarjan osakilpailu on kuljettajille erityisen haastava, koska tämä ralli ajetaan kahdella erilaisella alustalla.

Perjantaina ajetaan sorateillä, mutta mukaan mahtuu myös joitakin asvalttijaksoja. Lauantai ja sunnuntai ajetaan pelkästään asvaltilla.

Erikoiskokeita on kaikkiaan 19, ja niiden yhteispituus on 312 kilometriä.

Tiesitkö…

… että Katalonian ralli RallyRACC Catalunya eli Espanjan ralli Rally de España ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1957 

… että Katalonian rallista tuli vuonna 1975 Euroopan rallisarjan (ERC) osakilpailu ja että vuonna 1991 se ajettiin ensimmäisen kerran rallin maailmanmestaruussarjan (WRC) osakilpailuna

… että Katalonian ralli on WRC-sarjan osakilpailuista ainoa, joka ajetaan sekä soralla että asvaltilla, joten autojen alustaan on tehtävä muutoksia perjantaina ajettujen erikoiskokeiden jälkeen?

… että Katalonian rallissa WRC 2 -luokan autoissa saa käyttää enintään 10 sorarengasta ja 24 asvalttirengasta plus neljä rengasta testierikoiskokeelle?

… että Katalonian rallissa huoltoalue sijaitsee PortAventura World Theme Park -huvipuistossa, josta löytyy uskomaton kahdeksan silmukan ja yli 110 km/h nopeuksiin yltävä Dragon Khan -vuoristorata

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here