WRC: Marcus Grönholm lähtee Ruotsin ralliin nauttimaan synttärilahjastaan

Kuva: GRX.

Ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm lähtee ajamaan vielä kerran Ruotsin MM-rallin helmikuussa. Grönholm täytti viime vuonna 50 vuotta ja nyt hänen on aika nauttia itselleen antamasta lahjastaan.

– Tässä on kyse siitä, että lähden nautiskelemaan synttärilahjastani Ruotsin rallin hienoille teille. Sieltä on monia unohtumattomia muistoja ja voitinhan siellä ensimmäisen MM-rallinikin vuonna 2000. Nyt siis lähden kisaan mukaan vielä kerran, Ruotsin MM-rallin viisinkertainen voittaja perustelee.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Grönholm on voittanut Ruotsin rallin vuosina 2000 (Peugeot), 2002 (Peugeot), 2003 (Peugeot), 2006 (Ford) ja 2007 (Ford). Inkoolainen on nimennyt jopa kauppakeskuksensa ravintolan yhden Ruotsin rallin lempierikoiskokeensa mukaan – ravintola kantaa nimeä Sågen.

Kartanlukijaksi istuu tuttu mies ralliuran ajalta eli Timo Rautiainen.

Nykyisin kansainvälisen autoliiton FIA:n rallin WRC-komission varapuheenjohtajana toimiva Rautiainen hakee tuntumaa nuotinlukuun Arctic Lapland Rallyssa F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen kartturina.

– Timolla on varmasti homma hyvin hallussa edelleen, joten nuoteista ei niiltä osin tarvitse huolehtia. Ruotsissa hän saa sitten vähän kuin samalla palan synttärikakkuani, Grönholm veistelee.

Rallicrossin MM-sarjassa omaa GRX-tiimiä pyörittävä Grönholm täyttää 51 vuotta viikkoa ennen paluutaan ralliteille.

– Ajan vähän niin kuin jo yli-ikäisenä tämän rallin, joten sen mukaan mennään. Lähtöpaikka tulee olemaan kyllä hyvä muiden takana, joten eiköhän sitä kuitenkin jotain keksitä, Grönholm naureskelee.

Toyotan WRC-auto

Tärkeänä tekijänä Ruotsin ralliin osallistumisessa on se, että Grönholm saa alleen Yaris WRC:n. Huippuautolla osallistuminen kutkuttaa entistä mestaria.

– Toyotalla rallin ajaminen on tietysti kova juttu. Todella suuri kiitos kuuluu Mäkisen Tommille, joka suostui ideaani. Eikä minun tarvinnut sillä tavoin edes kovasti painostaa, Grönholm kiittelee entistä kovaa kilpakumppaniaan Mäkistä, jonka kanssa hän kävi aikoinaan tiukat taistelut muun muassa Ruotsin ralleissa.

Grönholm nousi juuri Toyotalla rallimaailman tietoisuuteen ennen lopullista läpimurtoaan maailman huipulle Peugeotilla. Grönholm pääsee vielä testaamaan Yaris WRC:tä ennen Ruotsin rallia.

– Tarkoitus on ajaa mahdollisimman paljon kilometrejä ja saada sitä kautta hyvä tuntuma autoon. En aio hukata aikaa säätämiseen, vaan otan autoon valmiit säädöt, jotka jo koettu Toyota Gazoo Racingillä sopiviksi.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 14. -17. helmikuuta.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here