WRC: Kohti voittoa ajava Ott Tänak oli syystäkin iloinen

Viron Ott Tänak vankisti lauantain jälkimmäisellä ajolenkillä asemiaan Suomen MM-rallin kärkipaikalla ja on uusimassa viime vuoden voittonsa.

Toyotalla ajavan Tänakin Kakariston ensimmäisellä ajokerralla repäisemä ero ja muiden vaikeudet näyttävät osoittautuvan Suomen MM-rallin merkittävimmäksi käänteeksi.

Parhaana suomalaisen rallissa ajaa Citroenin Esapekka Lappi, joka on jäänyt lauantain päätteeksi Tänakista 16,4 sekuntia.

Jari-Matti Latvala on ajanut selvästi varovaisemmin Kakariston rengasrikon ja ensimmäisen päivähuollon jälkeen. Latvalan ero virolaiseen tallikaveriinsa on jo lähes 30 sekuntia.

Sunnuntaina Neste Rallissa on vielä jäljellä neljä erikoiskoetta: kaksi ajokertaa sekä Laukaassa että Ruuhimäessä. Mikäli ihmeitä ei tapahdu, on Tänakin eron kaventaminen reilun 45 erikoiskoekilometrin aikana lähes mahdoton tehtävä.

Rallin MM-sarjan kokonaistilanteessa kärjessä oleva Tänak oli syystäkin tyytyväinen lauantain viimeisen, Leustu 2:n maalissa.

– On ollut hyvä ja siisti päivä meille. Iltapäivällä tuli puhdas ajo. Nyt on huomiselle vähän hengitystilaa. Aamulla ja eilen oli kyse sekunnin osista. Nyt odotetaan huomista, Tänak kertoi.

Lappi on lyönyt itsensä, kartturinsa Janne Fermin ja autonsa iskuun, jota moni ei varmasti uskaltanut toivoa villeimmissä päiväunissakaan.

– Oli yllättävän hyvä iltapäivä, en halunnut nyt ottaa riskejä. Nautin todella, Lappi hehkutti.

Latvala myöntää, että otti päivähuollon jälkeen varovaisemman otteen ajamiseen, mikä on näkynyt suoraan tuloksissa. Latvala on kuitenkin tiukasti kolmannessa sijassa kiinni.

– Ei uskalla painaa, kun ei ole varaa mennä leveäksi. Se menee alitajuntaan, ja vähän vauhti tippuu. Esapekka on löytänyt jotain hyvää nyt vauhtiinsa. Huollossa tajusin, ettei nyt ole varaa virheisiin, ja pitää tuoda auto kotiin. Se tarkoittaa, etten voi saada parasta irti, Latvala harmitteli.

WRC-tilanne EK 19/23 jälkeen

1. Ott Tänak (EST) 2.08.49,4
2. Esapekka Lappi (FIN) + 16,4
3. Jari-Matti Latvala (FIN) + 28,8
4. Andreas Mikkelsen (NOR) + 50,5
5. Sébastien Ogier (FRA) + 53,1

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here