WRC: Kalle Rovanperälle tulossa aivan uusi kokemus

14.8.2018 21.35

Rallin MM-sarja jatkuu viikonloppuna kauden yhdeksännellä osakilpailulla Saksassa. Škoda Motorsportin kuljettajina kilpailussa ajavat tšekkiläinen Jan Kopecky ja Suomen 17-vuotias Kalle Rovanperä.

Kalle Rovanperän MM-ralliurakka kaudella 2018 alkoi legendaarisesta Monte Carlon MM-rallista. Vaikka erikoiskokeet ovat asfalttipinnoitteisia, ei kisaa voida pitää puhtaana asfalttirallina jäisten ja lumisten olosuhteiden johdosta.

Rovanperällä on toki tältäkin vuodelta asfalttikokemusta toukokuisesta Sachsen-rallista, mutta nyt edessä on ensimmäinen MM-tason ralli kestopäällysteellä.

– Tykkään Saksan MM-rallin haasteesta. Tietyyppejä löytyy vähän kaikenlaisia. On toisaalta teknistä ja pientä tietä neulansilmineen Moselin viinitarhojen keskellä. Sitten on taas toisaalta todella nopeaa sementtiä Baumholderin sotilasalueella, jossa on myös liukasta. Lisäksi tuolla alueella tietä reunustavat betoniporsaat ja surullisen kuuluisat Hinkelsteinit, jotka ovat tarkoitettu estämään panssarivaunujen luisumisen tieltä. Meillä oli hyvät testit kisaa varten, enkä malta odottaa, että pääsen Škodan rattiin, Rovanperä kuvaili ennakkotunnelmiaan.

Saksan MM-ralli alkaa torstaina 16. elokuuta St. Wendelin yleisöerikoiskokeella kello 20.08 Suomen aikaa. Rallin voittaja on selvillä sunnuntaina noin kello 14.00

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän