WRC: Heikkilä vaiheikkaan kisan jälkeen viides WRC2-luokassa

Mikko Heikkilä sekä kartanlukija Samu Vaaleri ovat sijoittuneet viidenneksi Suomen MM-rallissa. Jyväskylässä ajettu kilpailu oli Skoda-kuljettajalle haastava, mutta kilpailukykyisen vauhdin ylläpito lauantain ja päivän päättäneen sunnuntain ajan nosti Heikkilän 18. sijalta lopulta viidenneksi WRC2-luokassa.

Heikkilän kilpailu värittyi epäonnella heti perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella vaihteenvaihtajan ongelmien pysäyttäessä Heikkilän heti lähtöviivalle. Rengasrikko päivän kolmannella erikoiskokeella lisäsi nurmijärveläiskuljettajan eroa kärkeen entisestään. Päivän kohokohdaksi jäi erikoiskokeelle 9 – Halttula 2 ajettu pohja-aika.

Lauantaina Heikkilä keskittyi tasaisen varmaan nousuun tuloslistoilla isompia riskejä ottamatta. Yritys palkittiin seitsemän sijaa korkeamma sijoituksella lauantai-illan huoltoon saavuttaessa.

Sunnuntain ohjelmassa oli neljä erikoiskoetta. Heikkilä kuittasi itselleen viidennen sijan heti päivän ensimmäisellä erikoiskokeella. TGS Motorsportin tiimissä Suomen MM-rallin ajanut Heikkilä varmisteli itsensä maaliin viidentenä.

-Iso harmi, että kilpailu meni näin, eikä mahdettu harmeille mitään. Laukaan jälkeen oli vielä ajettavaa, mutta Myhinpään rengasrikon jälkeen kärki karkasi liian kauas. Lauantai ja sunnuntai ajettiin suunnitelman mukaisesti läpi ilman virheitä ja suurempia osumia. Pienellä budjetilla ajettaessa ei kannata ottaa turhia riskejä vain pätkäaikojen ajamisen vuoksi. Reitti oli todella hieno taas tänä vuonna, mutta totta kai harmittaa, kun tänne tullaan ensisijaisesti ajamaan sijoituksista kuin nauttimaan pätkistä, Heikkilä kertasi.

Heikkilän rallikausi jatkuu rallin EM-sarjan kauden seitsemännellä osakilpailulla Barum Czech Rallylla 19.-20.8.

Rally Finlandin WRC2-luokan lopputulokset

1. Sami Pajari 2:43:15,0 Skoda Fabia RS Rally2 FIN
2. Adrien Fourmaux +33,8 Ford Fiesta Rally2 FRA
3. Nikolay Gryazin +1:07,8 Skoda Fabia RS Rally2 ANA
4. Andreas Mikkelsen +1:31,5 Skoda Fabia RS Rally2 NOR
5. Mikko Heikkilä +2:00,6 Skoda Fabia RS Rally2 FIN

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän