WRC: Etelä-Amerikan kiertueen ensimmäinen osa näytellään Argentiinassa

Jari-Matti Latvala Argentiinassa 2017. Kuva: Toyota Gazoo Racing.

Rallin MM-sarjan viides osakilpailu mitellään jälleen mannerta ja ajoalustaa vaihtaen. Korsikan asfaltilta rallikaravaani siirtyy Etelä-Amerikan sorateille Argentiinaan.

Ralliin osallistuu yhteensä vain 27 kuljettajaa, joista suomalaisia edustaa WRC-luokan tehdaskuljettajat Jari-Matti Latvala, Teemu Suninen ja Esapekka Lappi.

Korsikalla MM-sarjan johtoon kiivennyt Belgian Thierry Neuville Hyundain ratissa lähtee avaamaan reitin.

Toisena MM-sarjassa on ranskalainen Citroën-kuljettaja Sébastien Ogier.

Tämän hetkisen rallin MM-sarjan superkolmikon täydentää virolainen Ott Tänak, joka menetti MM-sarjan kärkipaikan Korsikalla.

Neuville, Ogier ja Tänak mahtuvat viiden pisteen sisälle kärkikolmikossa, joten taistelu kärjessä on todella tiukkaa.

MM-sarjan neljänneksi vakuuttavilla otteillaan noussut M-Sport Fordin Elfyn Evans on kolmikkoa perässä peräti 34 pistettä.

Suomalaisista Lappi on MM-sarjan kuudes 26 pisteellä. Latvala on sijalla yhdeksän 15 pisteellään ja Suninen kymmenes 14 pisteellä.

Hyundain miehistö on jälleen kokenut muutoksen, kun Korsikan rallin väliin jättänyt Andreas Mikkelsen palaa korealaisvalmistajan auton rattiin. Muut tallit jatkavat tutuilla miehistöillä.

Korsika ravisti myös valmistajien pistetaulukkoa Hyundain kivuttua kärkeen 114 pisteellä.

Toisena pisteissä on Citroën (102) ja kolmantena Toyota (98), joka putosi kärjestä Korsikan tapahtumien johdosta kärkipaikalta.

Neljäntenä jatkaa nousujohteista kautta rakentava M-Sport Ford.

Argentiinan rallin jälkeen siirrytään Chileen

Ympäristön ja tarinoiden puolesta MM-sarjan legendaarisimpiiin kisoihin kuuluva Argentiinan MM-ralli on ensimmäinen osa MM-sarjan keväistä Etelä-Amerikan kiertuetta.

Argentiinan jälkeen vajaan kahden viikon kuluttua ajetaan MM-sarjan tulokaskisassa Chilessä.

Voittoa Argentiinan teille lähtee puolustamaan Toyotan virolaiskuljettaja Tänak. Tänakin viimevuotinen voitto oli hänen ensimmäinen Toyotan ratissa.

Tämän kauden voittotilin Tänak onnistui avaamaan jo Ruotsissa.
MM-sarjan kärjessä ajava Neuville ajoi viime vuonna Argentiinassa toiseksi.

Hyundain panos viime vuonna oli vahva, sillä se miehitti sijat kaksi, kolme ja viisi. Kuljettajakolmikko Hyundailla oli sama kuin tänä vuonna.

Paras suomalainen viime vuonna oli Lappi, joka ajoi kahdeksanneksi.

Argentiinan MM-rallissa ajetaan kolmen täyden kilpailupäivän aikana kahdeksantoista erikoiskoetta, joiden yhteismitaksi tulee 347,50 kilometriä.

Koko reitille siirtymineen kertyy mittaa hulppeat 1300 kilometriä.

Rallin avauserikoiskoe ajetaan suuren yleisön edessä Villa Carlos Pazissa torstain ja perjantain välisenä yönä kello 01.08 Suomen aikaa.

Rallin voittajaa juhlitaan sunnuntaina kello 18.18 Suomen aikaa alkavan legendaarisen El Condorin Power Stage -erikoiskokeen päätteeksi.

Erikoiskokeiden määrä: 18
Erikoiskoekilometrejä: 347,50 km
Kilpailun kokonaispituus: 1300,38 km

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here