WRC: Eilen keskeyttänyt Emil Lindholm ajoi tänään Puolassa JWRC-luokan pohja-ajan

2.7.2017 21.59

Juniorien WRC-sarjassa eilen keskeyttämään joutunut Emil Lindholm, 20, jatkoi tänään Puolan MM-rallia superrallisäännön turvin.

Lindholm ajoi päivän neljällä EK:lla jokaisella JWRC-luokassa kolmen nopeimman joukkoon. Lindholmin ja Tomi Tuomisen kilpailu huipentui Paprotkin 18,68 km mittaiselle Power Stagelle, jonne suomalaiskaksikko kirjautti JWRC-luokan pohja-ajan.

– Tulihan se pohja-aikakin. Sitä yritettiin melkein koko kisa, Lindholm hymyili maalissa.

Puolan MM-rallin ajo-olosuhteet olivat tänä vuonna rankkasateiden jäljiltä poikkeuksellisen kehnot. Lindholm sanoo, että ei ole koskaan ajanut yhtä syvissä urissa kuin Puolassa.

– Viimeiselläkin pätkällä auto nousi urista yllättäen kahdelle pyörälle. Oppia tuli paljon ja etenkin näistä kehnoista ajo-olosuhteista, jotka vaativat omat ajotekniset juttunsa.

Tulevaisuuden tähti 2017 -kilpailun voittajana Lindholm osallistuu seuraavaksi Suomen MM-ralliin vastaavalla JWRC-luokan Ford Fiestalla.

– Ford on erilainen auto ajaa kuin SM-rallissa käyttämäni Peugeot. Fordin ahdettu moottori ei vastaa kaasuun yhtä herkästi kuin Peugeot. Opin rallin aikana autostani koko ajan lisää. Esimerkiksi viimeinen pätkä tuli meiltä jo todella nätisti. Tätä autoa pitää ajaa vain niin että vauhti ei pääse putoamaan turhiin luistoihin missään vaiheessa. Kun saat pidettyä auton suorassa niin hyvä tulee, Lindholm toteaa.

Ennen Suomen MM-rallia Lindholm aikoo osallistua testimielessä kahden viikon kuluttua ajettavaan kotimaiseen Autoglym -ralliin.

– Se on tärkeä testi ennen Suomen MM-rallia, joten olemme siellä mukana, Lindholm vahvistaa.

Lopputulokset; Puolan MM-ralli JWRC

1. Nil Solands Baldo – Miquel Ibanez Sotos (ESP) Ford Fiesta 3:17;47,0

2. Dennis Rådström – Johan Johansson (SWE) Ford Fiesta + 15,4

3. Nicolas Ciamin – Thibault De la Haye (FRA) Ford Fiesta + 2;41,8

….

8. Emil Lindholm – Tomi Tuominen (FIN) Ford Fiesta + 28;43,4

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän