WRC: Peräti yhdeksän suomalaista mukana Ruotsin MM-rallissa

Viikonloppuna käytävän Ruotsin rallin menestynein suomalainen kautta aikojen – ainakin toistaiseksi – on ollut kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm, jolla on takanaan 17 Ruotsin MM-rallia, joista voittoja peräti viidestä.

Leuto talvi meinasi koitua Ruotsin, nyt 68. kertaa järjestettävän MM-rallin kohtaloksi, mutta lopulta saadaan kuin saadaankin toteutettua – tosin lyhennettynä.

Marcus Grönholm pääsi asiantuntijan roolissa, entisen kartanlukijansa ja MM-sarjan rallikomission varapuheenjohtajana toimivan Timo Rautiaisen kanssa, arvioimaan naapurimaamme rallitiestöt, ennen lopullista päätöstä.

– Käytiin Timon kanssa arvioimassa reittiä viime viikolla. Sanoin silloin, että tänään pystyy ajamaan, mutta en tiedä 10 päivän päästä, koska lunta on sulanut todella paljon pois. Eihän se herkullista ole, mutta se on kaikille sama tilanne, Grönholm toteaa, ennen kuin jatkaa.

– Ei se ihan virallinen talviralli tule olemaan. Rallinastapyörät ei kestä niin paljon kiviä ja soraa, joten nastojen ja pyörien säästämistä se tulee olemaan. Tuurillakin on varmasti oma osansa pelissä, joten katsotaan miten käy.

Ruotsin perinteikkäässä rallissa WRC-autojen rateissa nähdään Esapekka Lappi, Teemu Suninen, Kalle Rovanperä sekä Jari-Matti Latvala.

Myös WRC3-luokassa nähdään suomalaisedustusta, kun kilpailussa mukana on Ralli SM -sarjassa SM1-luokassa ajavat Emil Lindholm ja Eerik Pietarinen, sekä Jari Huttunen.
Lisäksi Junior WRC:n puolella kautensa aloittavat Sami Pajari ja Lauri Joona.

Rallin MM-sarjan 2. osakilpailu, Rally Sweden 13.-16.2.
Erikoiskokeiden määrä: 12
Erikoiskoekilometrejä: 178,85 km

Kilpailun suomalaiset kuljettajat:

WRC
#3 Teemu Suninen & Jarmo Lehtinen, M-Sport Ford WRT
#4 Esapekka Lappi & Janne Ferm, M-Sport Ford WRT
#10 Jari-Matti Latvala & Juho Hänninen
#69 Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota Gazoo Racing WRT

WRC3
#27 Eerik Pietarinen & Miikka Anttila
#28 Emil Lindholm & Mikael Korhonen
#58 Jari Huttunen & Mikko Lukka

JWRC
# Sami Pajari & Marko Salminen
# Lauri Joona & Ari Koponen

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here