Vuodesta 2030 alkaen Volvo tekee vain täyssähköautoja

Volvo Cars tiedotti tänään tavoitteestaan tulla pelkkien sähköautojen valmistajaksi vuoteen 2030 mennessä.

Se poistaa vaiheittain mallistostaan autot, joissa on polttomoottori. Tämä koskee myös hybridejä.

Siirtyminen täyssähköautojen valmistajaksi on osa kunnianhimoista ilmastosuunnitelmaa, jonka tavoitteena on pienentää autokohtaista hiilijalanjälkeä konkreettisilla toimilla.

Päätös perustuu myös oletukselle, että lainsäädäntö ja korkealaatuisen latausinfrastruktuurin nopea leviäminen muuttavat asiakkaiden suhtautumista täyssähköautoihin myönteiseen suuntaan.

Volvon matka kohti täyttä sähköistymistä käsittää myös online-myynnin vahvistamisen sekä houkuttelevan ja läpinäkyvän asiakastarjouksen luomisen Care by Volvo -nimen alla. Volvon kaikki täyssähkömallit tulevat olemaan saatavilla vain verkossa.

Vuoden 2030 tavoite kiihdyttää Volvon sähköistämisstrategiaa, jota ajaa eteenpäin voimakas sähköistettyjen autojen kysyntä ja vakaa usko siihen, että polttomoottoriautojen markkina on supistumassa.

Volvo julkisti ensimmäisen täyssähköautonsa, XC40 Rechargen, viime vuonna. Tänään julkistettiin tiedot ja kuvat toisesta täyssähköautosta, C40 Recharge -mallista.

Volvo tuo tulevina vuosina markkinoille useita uusia sähköautomalleja. Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 50 prosenttia yhtiön kansainvälisestä myynnistä koostuu täyssähköautoista loppujen ollessa hybridejä. Vuoteen 2030 mennessä jokainen myytävä auto on täysin sähköinen, todetaan Volvo Carsin tiedotteessa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here