Vuoden Auto Saksassa 2022 ei ole saksalainen!

Vain puoli vuotta Saksan markkinoille tapahtuneen lanseerauksensa jälkeen Hyundain Ioniq 5 on valittu vuoden 2022 German Car of the Year (GCOTY) – Vuoden Auto 2022 -kilpailun ykköseksi Saksassa.

Hyundain keskikokoluokkaan suunnittelema täyssähköauto päihitti viimeisellä äänestyskierroksella Audi E-Tron GT:n ja Porsche 911 GT3:n.

Saksan Vuoden Auto -kilpailussa vuoden aikana lanseeratut uutuusautot kilpailevat keskenään viidessä eri kategoriassa: Compact, Premium, Luxury, New Energy ja Performance.

Kansainvälisesti verkottunut kahdenkymmenen autotoimittajan tuomaristo koeajaa, testaa ja arvioi jokaisen uutuusmallin sen ominaisuuksien, ajanmukaisuuden ja arvioidun käyttöiän perusteella. Hyundai Ioniq 5 voitti ”New Energy” -kategorian ja pääsi ykköstilansa myötä viimeiselle äänestyskierrokselle, jossa automalli nousi koko kilpailun ykköseksi.

– Hyundai Ioniq 5 ei vain ole muista erottautuva sähköauto. Meille (tuomareille) se on tämän vuoden huippumalli, sanoo ”German Car of the Year” -kilpailun perustaja ja tuomariston jäsen Jens Meiners.

– Ioniq 5:n ainutlaatuinen yhdistelmä tyylikästä suunnittelua, tehokkuutta ja ajamisen iloa auttoi automallia keräämään keskimääräistä paremmat pisteet kaikissa kriteereissä ilman heikkoja kohtia. Silmissämme Ioniq 5:n toimintakonsepti ja akkuteknologia ovat uraauurtavaa teknologiaa. Ja vaikka kysymyksessä on vuoden 2022 saksalainen auto, Ioniq 5 on ehdottomasti maailmanlaajuisesti houkutteleva.

Katso myös tämä: German Car of the Yearin kategoriavoittajat julkistettu

Aikaisemmat Vuoden Auto Saksassa -valinnat

  • 2021 Honda E
  • 2020 Porsche Taycan
  • 2019 Jaguar I-Pace

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!