Uusi Opel Astra on palkittu Saksassa

Uusi Opel Astra on lanseerattu viisiovisena versiona kesällä 2022 ja on jo voittanut useita kansainvälisiä palkintoja.

Astra on voittanut Kultainen ohjauspyörä 2022 (Golden Steering Wheel 2022) -palkinnon luokassa paras auto alle 50 000 €:n hintaluokassa.

Astra on myös äänestetty Saksassa vuoden autoksi; German Compact Car of the Year 2023 (compact class category, up to 30 000 €).

Tuomarit valitsivat Astran C-segmentin voittajaksi perustuen sen innovatiivisiin turvallisuusvarusteisiin, laajaan käyttövoimavalikoimaan, muotoiluun sekä ajomukavuuteen, jotka tarjoavat tässä autoluokassa todellista vastinetta rahalle.

– Opel Astra erottuu luokassaan todellisena moniottelijana, mikä vakuutti tuomariston jokaisella arvioitavalla osa-alueella. Lisäksi Astra vetoaa muotoilullaan ja ajomukavuudellaan, joiden osalta se selkeästi teki eroa kilpailijamalleihin, sanoo Jens Meiners GCOTY-tuomaristosta.

Suomessa on käynnissä parhaillaan perinteinen Vuoden Auto Suomessa -kilpailu. Auto- ja liikennetoimittajat ry tekee Vuoden Auton Suomessa -valinnan tänä vuonna jo yhdeksännen kerran. Ensimmäisellä kierroksella oli tänä vuonna 30 uutuusmallia, joista kuusi parasta pääsi toiselle kierrokselle. Uusi Astra selvitti tiensä näiden kuuden parhaan joukkoon.

Kuuden parhaan joukosta eniten ääniä saanut automalli palkitaan arvostetulla Vuoden Auto Suomessa 2023 -tittelillä. Voittaja julkistetaan perjantaina 16.12.2022. Opel Astran edellinen korimalli on voittanut Vuoden Auto Suomessa -tittelin vuonna 2016.

Ensimmäistä kertaa sähköä Astraan

Uutuusmallin myötä Opel aloittaa nyt uuden aikakauden Astran yli 30-vuotisessa historiassa; ensimmäistä kertaa malli on saatavilla sähköistetyllä voimalinjalla, lataushybridinä. Lisäksi Astra on saatavana bensiini- ja dieselmoottoreilla. Vuonna 2023 esitellään täysin sähköinen Astra-e, joka täydentää malliston.

Viisiovisen Astran alkaen-hinta on 26 390 euroa. Uusimmat automatisoidut ajoavustimet kuten kaistallapitoavustin, liikennemerkkien tunnistus, automaattinen hätäjarrutus ja törmäysvaroitin ovat vakiovarusteita jokaisessa varustetasossa. Lataushybridi on saatavilla alkaen 35 890 euroa.

Astra Sports Tourer -farmariversio ja täyssähköinen Astra-e ovat saatavilla vuonna 2023.

Yhteenveto

  • Astra on voittanut Kultainen Ohjauspyörä 2022 (Golden Steering Wheel 2022) -palkinnon
  • Astra on äänestetty Saksan vuoden autoksi; German Compact Car of the Year 2023
  • Astra on edennyt Vuoden Auto Suomessa 2023 -finaaliin
  • Kuudennen sukupolven Astra on saatavilla ensimmäistä kertaa bensiini- ja dieselmallien lisäksi lataushybridinä ja vuonna 2023 täysin sähköisenä Astra-e:nä
  • Lanseerattu kesällä 2022 viisiovisena versiona, Sports Tourer -farmarimalli saatavilla vuonna 2023
  • Suunniteltu ja valmistettu Rüsselsheimissa Saksassa
  • Viisiovinen Astra alkaen 26 390 €

// TÄSTÄ AUTOTODAYN ETUSIVULLE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän