Volvolta uusi energiatehokkaampi versio FH-perheeseen

Volvo FH Aero täydentää Volvon FH-kuorma-automallistoa. Aerodynaamisen muotoilun ja innovatiivisten ominaisuuksiensa ansiosta FH Aero vie energiatehokkuuden uudelle tasolle.

Mallista on saatavilla neljä eri versiota, kuten biopolttoainekäyttöinen ja palkittu sähkökäyttöinen versio.

FH Aero -mallin parannetun aerodynamiikan ja uusien teknologioiden, kuten Volvon uuden Camera Monitor System -kameravalvontajärjestelmän, ansiosta energiankulutukseen ja päästöihin saadaan jopa 5 prosentin vähennys*.

Kansainväliseksi vuoden 2024 kuorma-autoksi valittu Volvo FH Electric on saatavilla myös uutena Aero-versiona. Se on energiatehokas lisä Volvon jo ennestään laajaan sähkökuorma-autojen valikoimaan. Lisäksi Volvo FH16:sta tulee täysin uuden väkivahvan 780 hevosvoiman moottorin ansiosta kuljetusalan tehokkain kuorma-automalli, joka soveltuu kaikkein haastavimpiin työtehtäviin.

Riippumatta siitä, valitseeko asiakas kuorma-autoonsa sähkö-, kaasu- vai dieselkäyttöisen voimansiirron, uudet FH Aero -versiot kuluttavat vähemmän, toimintamatka on entistä pidempi, ja Aeron turvallisuus ja ajokokemus ovat huippuluokkaa.

Uusista Aero-kuorma-automalleista tuodaan vaiheittain markkinoille vuosien 2024-2025 aikana neljä versiota: FH Aero, FH Aero Electric, kaasukäyttöinen FH Aero ja FH16 Aero.

Optimoitu polttoainetalous aerodynaamisen muotoilun ansiosta

Volvo FH Aero -ohjaamon keula on 24 senttimetriä pidempi kuin Volvo FH -perusohjaamossa. Pidempi keula on yksi aerodynaamisen ohjaamon tärkeimmistä tekijöistä. Parempi aerodynamiikka vähentää polttoaineenkulutusta ja parantaa ajovakautta tuulisissa olosuhteissa.

Kuva: Volvo Trucks.

Parannetun aerodynamiikan ansiosta FH Aero Electric -malli pystyy myös entistä tehokkaammin hyödyntämään vapaalla rullaamista. Näin energiaa voidaan regeneroida enemmän ja syöttää takaisin akkuun jarrutettaessa tai ajettaessa alamäkeen. Varastoitu energia on valmiina käytettäväksi seuraavassa kiihdytyksessä tai ajettaessa ylämäkeen.

FH Aeron keulan uuteen ilmeeseen kuuluu suuri ja helposti tunnistettavissa oleva Volvo-rautamerkki sekä Volvo-tekstilogo. Ne ovat erinomainen esimerkki Volvo Trucksin uusien mallien muotokielestä.

Peilien korvaaminen kameroilla parantaa turvallisuutta ja polttoainetehokkuutta
Uusi edistyksellinen Camera Monitor System -peilikamerajärjestemä parantaa kuorma-auton aerodynamiikkaa ja turvallisuutta. Perinteiset ulkoiset taustapeilit korvaava ratkaisu laajentaa kuljettajan näkökenttää ja parantaa kuljettajan ja muiden tielläliikkujien turvallisuutta.

Kamerajärjestelmä helpottaa kuljettajan näkyväisyyttä sateisissa ja pimeissä olosuhteissa sekä suorassa auringonvalossa ja tunneleissa. Perävaunua vedettäessä kamerajärjestelmän automaattinen panorointitoiminto seuraa perävaunun kääntymistä. Uuden Aero-malliston kuorma-autot ovat saatavilla myös perinteisillä ulkoisilla taustapeileillä.

Muita uuden Volvo FH Aeron ominaisuuksia ja etuja:

  • Volvon I-See-teknologia säästää energiaa ja auttaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Järjestelmä hyödyntää pilvipohjaista topografista karttaa, jonka perusteella se optimoi ajotapaa ja mahdollistaa vakionopeudensäätimen tehokkaan käytön. Näin säästetään energiaa ja parannetaan ajomukavuutta.
  • Volvon patentoiduilla laahaamattomilla levyjarruilla päivitetty jarrujärjestelmä parantaa jarrutustehoa ja vähentää energiankulutusta sekä päästöjä.
  • Päivitettyä käyttäjäystävällistä Infotainment-järjestelmää voidaan räätälöidä kuljettajan yksilöllisten tarpeiden mukaan.
  • Uusittuun äänentoistojärjestelmään on saatavissa kuusi huippulaatuista kaiutinta, subwoofer-bassokaiutin ja uusi vahvistin, jotka takaavat parhaan kuunteluelämyksen.
  • Uuden sisäänrakennetun navigointijärjestelmän karttoja on mukautettu kuorma-autojen erityistarpeisiin. Automaattiset karttapäivitykset takaavat, että tavarantoimitukset sujuvat tehokkaasti aikataulun mukaan.
  • Päivitettyihin sisätiloihin sisältyy esimerkiksi mikroaaltouuni ja usb-c-liitännät.
  • Volvo Trucksin My Business Apps on otettu käyttöön uusilla markkina-alueilla. Tilauspohjaisen palvelun avulla asiakkaat voivat ladata liiketoimintaan liittyviä sovelluksia eri palveluntarjoajilta ja käyttää niitä kuorma-auton sivunäytössä. Tämä parantaa kuorma-auton käyttöastetta ja tehostaa jokapäiväistä käyttöä.
  • Uusi rengasvalvontapalvelu mahdollistaa ajoneuvon haltijalle kuorma-auton ja perävaunun tiedot Volvo Connectin kautta ja vähentää rengasrikkojen mahdollisuutta.

Volvo FH -mallista on jatkossakin saatavana vakiotyyppinen pidentämätön ohjaamo.

*Todelliseen polttoainetalouteen vaikuttavia tekijöitä on useita, kuten ajonopeus, vakionopeudensäätimen käyttö, ajoneuvon ominaisuudet, ajoneuvon kuorma, todelliset pinnanmuodot, kuljettajan ajokokemus, ajoneuvon huolto ja sääolosuhteet.

Lue myös

Saksalaisen Trucker-lehden tekemässä tietestissä Volvo FH -mallin kulutus putosi 18 %!

Vuoden kuorma-auto on tänä vuonna sähköauto!

Suomen ensimmäinen täyssähköinen HCT-yhdistelmä kulkee Vantaan ja Lempäälän väliä

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän