Vuoden kuorma-auto on tänä vuonna sähköauto!

Volvo FH Electric voitti ”Vuoden kuorma-auto 2024” -palkinnon. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sähkökuorma-auto voittaa palkinnon.

Euroopan 24:ää suurinta kuorma-autoalan lehteä edustava 24:stä hyötyajoneuvoihin erikoistuneesta kirjoittajasta ja toimittajasta koostuva tuomaristo ylisti sähkökuorma-auton suorituskykyä, saumatonta kiihtyvyyttä, hiljaisuutta ja värinättömyyttä.

Volvon kovimmat kilpailijat olivat Mercedes-Benz eActros 300/400 ja Scania 45S BEV.

Voitto neljättä kertaa

Tämä on neljäs kerta, kun Volvon ikoninen FH-malli on valittu Vuoden kuorma-autoksi. Volvo FH on yksi alan kaikkien aikojen menestyneimmistä malleista, ja sitä on myyty lähes 1,4 miljoonaa kuorma-autoa kaikkialla maailmassa.

Volvo FH Electricin tuotanto aloitettiin vuonna 2022 Volvon tehtaalla Göteborgissa Ruotsissa ja tuotanto Belgian Gentin tehtaalla alkoi vuonna 2023.

Vuoden kansainvälinen kuorma-auto

International Truck of the Year -järjestö perustettiin vuonna 1977, ja se koostuu 24 hyötyajoneuvotoimittajasta, jotka edustavat suuria kuorma-autolehtiä eri puolilla Eurooppaa. Vuosipalkinto myönnetään viimeisten 12 kuukauden aikana markkinoille tuodulle kuorma-autolle, joka on vaikuttanut eniten maantiekuljetusten tehokkuuteen. Arvioinnissa käytetään useita kriteerejä, mukaan lukien teknologiset innovaatiot, mukavuus, turvallisuus, ajettavuus, energiatehokkuus, ekologinen ”jalanjälki” ja kokonaiskustannukset (TCO).
https://www.truck-of-the-year.com/

Lue myös: International Truck of the Year 2023 -palkinnon sai DAF XD

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän