Volvo XC40 valittiin Vuoden Autoksi Euroopassa selvällä erolla Seatiin

COTY

COTY-palkinnon otti vastaan Volvon Håkan Samuelsson Genevessä. Kyseessä on Volvon kaikkien aikojen ensimmäinen Vuoden Auto -valinta.

5.3.2018 18.50

Jo perinteisesti Geneven autonäyttelyn ensimmäinen lehdistötilaisuus on Vuoden Auton julkistus. Se valittiin nyt jo 55. kerran, ja kyseessä on automaailman pitkäikäisin ja arvostetuin palkinto.

Tänäkin vuonna seitsemän finalistin joukko oli monipuolinen ja kovatasoinen, pikkuautosta edustusautoon.

 

Vuoden Autoksi Euroopassa valittiin Volvo XC40. Toiseksi tuli Seat Ibiza ja kolmanneksi BMW 5-sarja.

Euroopan 60 johtavaa autotoimittajaa 23 eri maasta antoi Volvolle yhteensä 325 ääntä. Ero toiseksi tulleeseen Seat Ibizaan (242 ääntä) venyi lopulta 83 pisteeseen. Kolmanneksi sijoittunut BMW 5-sarja sai 226 ääntä.

Äänestyksen ensimmäiselle kierrokselle osallistui 37 vuoden 2017 aikana esiteltyä ja myyntiin tullutta uutta automallia, joista seitsemän pääsi marraskuussa tehdyn äänestyksen perusteella finaalikierrokselle. Kärkikolmikon lisäksi finaalissa olivat Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, Citroën C3 Aircross ja Kia Stinger.

Toisella ja ratkaisevalla äänestyskierroksella kullakin tuomarilla oli käytettävissään yhteensä 25 ääntä, jotka piti jakaa vähintään viidelle autolle. Kunkin tuomarin oli nostettava yksi auto voittajaksi, jolle sai antaa enintään kymmenen ääntä.

Suomea tuomaristossa edustava Tekniikan Maailman toimituspäällikkö Velimatti Honkanen oli yhtä mieltä lopputuloksen kanssa, sillä hänen listallaan ykkösenä oli Volvo XC40 8 äänellä. Toiseksi hän arvosti Seat Ibizan (7 ääntä) ja kolmanneksi Audi A8:n (4 ääntä).

– Volvo XC40 on oikea valinta Vuoden Autoksi. Volvon ensimmäinen uuteen pienempään CMA-perusrakenteeseen perustuva malli on todella vakuuttava paketti ominaisuuksia ja fiksuja yksityiskohtia. Se on kompaktin kokoinen, mutta sisältää hyvät ja mukavat tilat. Muotoilu on omintakeinen ja mielestäni onnistunut, vaikkei varmaan miellytä kaikkia. Ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset, ja voimalinjavalikoima lataushybrideineen kattava, kunhan eri versiot saadaan vuoden mittaan tuotantoon, Honkanen toteaa.

www.caroftheyear.org

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here