Volvo Trucksille sähkökuorma-autojen ennätystilaus

Volvo Trucks on saanut 100 FM sähkökuorma-auton tilauksen DFDS:ltä, joka on Pohjois-Euroopan suurin merenkulku- ja logistiikkayritys. Kauppa on Volvo Trucksin suurin sähkökuorma-autojen tilaus tähän mennessä ja yksi kaikkien aikojen suurimmista raskaiden sähkökuorma-autojen tilauksista, todetaan Volvon tiedotteessa.

Volvo FM Electric sähkökuorma-autojen ensimmäiset toimitukset DFDS:lle alkavat vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä ja jatkuvat koko vuoden 2023. Kuorma-autoja tullaan käyttämään sekä lyhyissä että pitkissä kuljetuksissa DFDS:n kuljetusjärjestelmässä Euroopassa.

FM Electric sähkökuorma-auton kantavuus on 44 tonnia (yhdistelmäpaino) ja kantama jopa 300 km. Täydennyslatauksella lounaan aikana etäisyyttä voidaan pidentää.

Ajoneuvot voidaan ladata sekä yönylilatauksella (jokaisen auton mukana tulee AC laturi) että suuritehoisella latauksella (DC-lataus). DFDS on valinnut rahoitusratkaisun, jonka Volvo Financial Services tarjoaa.

Läpimurto sähkökuorma-autoille Euroopassa

Raskaiden kuorma-autojen sähköistystrendi kiihtyy. Euroopassa on tänä vuonna rekisteröity muutama sata yli 16 tonnin sähkökuorma-autoa. Näistä noin 40 prosenttia on  Volvon tiedotteen mukaan Volvon sähkökuorma-autoja.

Volvo Trucks aloitti sähkökuorma-autojen sarjatuotannon vuonna 2019 yhtenä ensimmäisistä kuorma-autovalmistajista. Tuotevalikoimaan kuuluu nyt kuusi sähköautomallia – Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL ja Pohjois-Amerikassa myytävä Volvo VNR.

DFDS

DFDS tarjoaa lautta- ja kuljetuspalveluja Euroopassa ja sen ympärillä. Sen liikevaihto on 19 miljardia Tanskan kruunua. Työntekijöitä yrityksellä on 10 000 yli 20 maassa. DFDS:n pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja se on listattu Nasdaqin pörssissä Kööpenhaminassa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!