Volvo Cars palkittiin erikoisvalmisteisesta XC60-mallista

Kuva: Volvo.

Volvo Cars on saanut tunnustusta kestävän kehityksen tavoitteistaan vuosittaisessa Plastics Recycling Awards Europe -tapahtumassa.

Yhtiö voitti palkinnon erikoisvalmisteisesta XC60 T8 AWD Twin Engine -versiostaan, joka sisältää suuren määrän kierrätettyä muovia.

Volvo julkisti viime vuonna XC60 T8 AWD Twin Engine -lataushybridimallistaan erikoisversion, joka esitteli kierrätetyn muovin käyttömahdollisuuksia. Auto näyttää identtiseltä tuotantomallin kanssa, mutta monet sen muoviosista on korvattu kierrätettyjä materiaaleja sisältävillä ratkaisuilla.

Auto on Volvon symboli tavoitteelle, jonka mukaan vuodesta 2025 lähtien vähintään 25 prosenttia jokaisessa uudessa Volvo -autossa käytetystä muovista valmistetaan kierrätetystä materiaalista.

Esimerkiksi auton matkustamon tunnelikonsoli on valmistettu uusiutuvista kuiduista ja muoveista, jotka ovat alun perin lähtöisin hylätyistä kalastusverkoista ja veneköysistä.

Lattiaverhoilu sisältää PET-muovipulloista valmistettuja kuituja sekä kierrätettyä puuvillasekoitusta vaatetehtaiden ylijäämäkankaista.

Myös istuimissa on käytetty muovipulloista tuotettuja PET-kuituja. Vanhojen Volvo -autojen istuimia käytettiin äänieristysmateriaalin valmistamiseen konepellin alle.

XC60-demoauto on myös osa Volvon hanketta saada autoteollisuuden alihankkijat työskentelemään läheisemmin autonvalmistajien kanssa uuden sukupolven komponenttien kehittämiseksi. Kierrätysmuovien parempi saatavuus on tärkeää, jos yhtiö aikoo saavuttaa tavoitteensa, ja Volvo onkin saanut jo runsaasti myönteistä palautetta alihankkijaverkostolta.

Volvon tuotteiden ja toimintojen ympäristövaikutusten vähentämiseen tähtäävän työn perusta luotiin vuonna 2017, kun yhtiö ilmoitti sitoutuvansa sähköistämään kaikki uudet, vuoden 2019 jälkeen julkaistavat Volvo -autot. Volvo on sittemmin vahvistanut tätä strategiaa kertomalla, että se odottaa täyssähköautojen käsittävän 50 prosenttia yhtiön kansainvälisestä myynnistä vuoteen 2025 mennessä.

Volvo tavoittelee myös ilmastoneutraalia kansainvälistä tuotantotoimintaa vuoteen 2025 mennessä. Skövden moottoritehtaasta Ruotsissa tuli vuonna 2018 ensimmäinen ilmastoneutraali tuotantolaitos Volvon kansainvälisessä tuotantoverkostossa.

Yhtiö otti myös käyttöön aurinkopaneelit Gentin tehtaalla viime vuonna. Viime kuussa ilmoitettiin suunnitelmista avata täysin uusi maalaamo Torslandan tehtaalle Ruotsiin. Sen odotetaan vähentävän maalaamon energiankulutusta ja päästöjä vähintään kolmanneksella.

Energiankulutuksen ja päästöjen vähentämiseen tähtäävien toimien lisäksi Volvo on sitoutunut käyttämään vähemmän muovia toiminnoissaan. Autonvalmistaja on poistamassa kertakäyttömuovit kaikista toimistoistaan, ruokaloistaan ja tapahtumistaan eri puolilla maailmaa vuoden 2019 loppuun mennessä.

Kupit, ruoka-astiat ja ruokailuvälineet korvataan kestävämmillä, biohajoavilla vaihtoehdoilla, jotka on valmistettu puusta, paperista ja selluloosasta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here