Volvo Cars ja Geely Holding perustavat uuden yhtiön yhteisiä voimansiirtotoimintoja varten

Volvo Cars ja sen emoyhtiö Geely Holding ovat sopineet uuden yhteisyrityksen perustamisesta.

Autonvalmistajat toteuttavat aikaisemman suunnitelmansa yhdistää voimansiirtotoiminnot erilliseksi liiketoiminnaksi, josta vastaa jatkossa Aurobay-niminen yritys.

Aurobay on globaali toimija, joka toimittaa kokonaisia voimansiirtoratkaisuja, joihin lukeutuvat uuden sukupolven polttomoottorit, vaihteistot ja hybridiratkaisut.

Aurobayn omistavat aluksi yhdessä Volvo Cars ja Geely Holding, ja osana sen perustamista Volvo Cars siirtää tulevina kuukausina kaikki resurssit omistamastaan Powertrain Engineering Sweden -tytäryhtiöstä, Ruotsissa sijaitsevasta Skövden-moottoritehtaasta ja sen tutkimus- ja kehitystyötiimistä sekä Kiinassa sijaitsevasta moottoritehtaasta uuden yhteisyrityksen alaisuuteen.

Erillisen yhteisyrityksen luominen ja resurssien siirto antavat Volvolle mahdollisuuden keskittyä tulevina vuosina täysipainoisesti uusien premium-täyssähköautojen kehitystyöhön.

Yhtiön tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 50 prosenttia sen kokonaismyynnistä koostuu täyssähköautoista toisen puoliskon koostuessa hybrideistä, joissa on Aurobayn toimittama voimansiirto.

Vuoteen 2030 mennessä tavoitteena on, että kaikki Volvon myymät autot ovat täysin sähköisiä.

Uusi yritys tarjoaa Geely Holdingille vahvan tutkimus- ja kehitystyötiimin sekä teknologisesti edistyneitä ja taloudellisia polttomoottoreita ja hybridivoimansiirtoja autonvalmistajan eri merkkejä varten.

Ratkaisu muodostaa vahvan perustan huomattaville toiminnallisille, teollisille ja taloudellisille synergioille.

Uuden yrityksen tavoitteena on myös tarjota teknologiaa Geely Holding Groupin ulkopuolisille asiakkaille, ja se haluaa olla johtava korkealaatuisten, vähäpäästöisten ja kustannustehokkaiden voimansiirtoratkaisujen toimittaja.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!