Viime vuonna ennätyskasvu sähköautojen rekisteröinneissä

Autoilijoiden kasvava kiinnostus ympäristöystävällisiin ajoneuvoihin näkyy ensirekisteröinneissä ennätyslukuina, todetaan Traficomin tiedotteessa.

Uusien sähköautojen ensirekisteröinnit kasvoivat yli 100 % ja ladattavien hybridien ensirekisteröintien lasku taittuu uuteen nousuun. Käytettyjen autojen tuonnissa ladattavat hybridit olivat suosituin käyttövoima ja sähköautot nousivat toiseksi suosituimmaksi käyttövoimaksi.

Sähköautoja ensirekisteröitiin ennätysmäärä

Henkilöautoja ensirekisteröitiin vuonna 2023 yhteensä 87 508, joista ladattavien osuus oli 54 %. Täyssähköautoja ensirekisteröitiin ennätykselliset 29 536 kappaletta – kasvua edellisvuoteen verrattuna oli peräti 103 %.

”Kokonaisuudessaan ensirekisteröintien määrä on pitkän aikavälin keskiarvoa huomattavasti matalampi. Päästötavoitteiden kannalta on hienoa, että sähköautojen osuus kaikista henkilöautojen ensirekisteröinneistä oli jo yli kolmanneksen. Täyssähköautoja myös rekisteröitiin ensimmäistä kertaa ladattavia hybridejä enemmän”, kertoo Traficomin johtava asiantuntija Juha-Pekka Konttinen.

Bensiini- ja dieselautojen suosio on laskenut ensirekisteröidyissä henkilöautoissa alemmas kuin koskaan.

Henkilöautojen ensirekisteröinnit käyttövoimittain vuosina 2022-2023

Lisäksi vuonna 2023 Suomeen tuotiin käytettynä 38 252 henkilöautoa, joista ladattavia hybridejä oli 38 % ja sähköautoja 26 %. Samaan aikaan henkilöautoja romutettiin vain noin 60 000 kappaletta.

Lue myös

Katso tästä vuoden 2023 suosituimmat automerkit!

Katso tästä suomalaisten suosikkimallit 2023 — yllättäjä nousi kakkoseksi

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän