Viikolla 38 poliisi kirjoittaa taas runsaasti satasen ja seitsemänkympin liikennevirhemaksuja!

Poliisi puuttuu ensi viikolla tehostetusti turvavöiden, suojakypärien ja lasten turvalaitteiden käytön puutteisiin tieliikenteessä. Tavoitteena on, että turvalaitteiden käyttö olisi kattavaa.

Valvontajakso on 18. – 22.9.2023

Autossa on käytettävä turvavyötä jokaisella istuinpaikalla, jolla vyö on asennettuna. Onnettomuustietoinstituutin raportissa on arvioitu, että vuoden 2021 kuolemaan johtaneissa tieliikenneonnettomuuksissa yli 30 henkilöä olisi pelastunut turvatyötä käyttämällä.

Turvalaitteiden käytön valvonnan yhteydessä valvotaan myös moottorikäyttöisten ajoneuvojen kuljettajien matkapuhelimien käyttöä. Matkapuhelinta tai muutakaan viestintälaitetta ei saa käyttää ajon aikana kädessä pitäen.

– Erityisen vaarallista on tekstin kirjoittaminen ajon aikana, sillä silloin katse saattaa olla useita sekunteja poissa edessä olevasta tiestä, toteaa poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta.

Ihalainen toteaa, että seuraamuksena matkapuhelimen kädessä käyttämisestä on sadan euron liikennevirhemaksu.

Turvavyön käytön laiminlyönnistä liikennevirhemaksun hinta on 70 euroa. Lapsen turvalaitteen käytöstä huolehtimatta jättäminen on useimmissa tapauksissa päiväsakoilla hoidettava asia.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

  1. Itse asiassa tuo turvavyön käyttö pitäisi olla vapaaehtoista auton etupenkeillä.
    On kiistatonta että vyöt pelastavat ihmishenkiä,ja itsekin käytän aina turvavyötä.
    Mutta käyttämättömyys ei vaaranna millään tavoin muita autoilijoita.
    Tuo käyttöpakko on puhtaasti vakuutusyhtiöiden keksintöä.

    • Vähintäänkin kuskin oma harkinnan varassa. Kyytiläisillä mahdollisesti pakollinen, koska onnettomuustilanteessa tulisi kuskin vastuukysymykset ajankohtaisiksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän