Veho on vähentänyt CO2-päästöjään yli 3200 tonnia — määrä vastaa 30 miljoonaa ajokilometriä

Veho pudotti käyttämiensä kiinteistöjen energiankulutusta ja vähensi kolmessa vuodessa CO2-päästöjään yli 3200 tonnilla, mikä on 30 miljoonaa ajokilometriä vastaava päästömäärä.

Näin Veho saavutti Caverionin kanssa asettamansa energiatehokkuustavoitteen vuodelle 2025 jo vuonna 2018.

Yhteistyö Caverionin kanssa kiinteistöjen palveluiden johtamisessa, teknisessä huollossa ja kunnossapidossa sekä energiatehokkuuden parantamisessa on tuottanut Veholle merkittävät säästöt. Kokonaisenergian säästö oli kolmen vuoden aikana yli 14 400 MWh.

Suomen tavoite on pyrkiä hiilineutraaliksi vuoteen 2045. Kun rakennettu ympäristö vastaa lähes 40 prosentista koko Suomen energiankäytöstä ja päästöistä, on huomio suunnattava rakennetun ympäristön energiankulutuksen uudistamiseen.

Energiatehokkuutta lisäämällä ja energiankulutusta vähentämällä on päästy Vehon kiinteistöissä merkittäviin säästöihin ja hiilidioksidipäästöjen vähenemiseen.
Valaistuksessa käytetään laajasti led-valaisimia ja valaistuksen ohjaustekniikassa hyödynnetään esimerkiksi liiketunnistimia ja hämäräkytkimiä.

Ilmanvaihtokoneita on uusittu ja ilmanvaihtoa säädetään tarpeenmukaisesti muun muassa sisäilman pitoisuusmittausten perusteella.

Automaatiojärjestelmän optimoinnilla lisätään energian käytön tehokkuutta ja esimerkiksi estetään yhtäaikainen lämmitys ja jäähdytys sekä varmistetaan tilojen käyttöä vastaavat järjestelmien aikaohjelmat.

Säästetty päästömäärä vastaa noin 30 miljoonaa ajokilometriä Mercedes-Benz A 180 d-autolla tai noin 1000 auton vuosiajoa, jos keskimääräinen vuosittainen ajomäärä on noin 25 000 km.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here