Uusia taksilupia haettu jo yli 1500!


5.7.2018 18.15

Trafi on myöntänyt ensimmäiset uuden liikennepalvelulain mukaiset taksiliikenneluvat ja taksinkuljettajien ajoluvat.

Uusia taksiliikennelupia on haettu heinäkuun neljän ensimmäisen päivän aikana jo 1500 ja kaikkineen liikennelupiin liittyviä hakemuksia tai ilmoituksia on tullut lähes 2700.

– Taksilupien myöntäminen on lähtenyt hyvin liikkeelle ja yli sata uutta taksiyrittäjää on jo saanut lupansa. Uusia hakemuksia tulee yhä runsaasti, mutta suurin kärki näyttää tasoittuneen. Pyrimme purkamaan ruuhkaa mahdollisimman nopeasti ja laitammekin heti tiedon sähköpostitse myönnetystä luvasta tai rekisteriin tehdystä ilmoituksesta hakijalle, kertoo osastopäällikkö Kimmo Pylväs.

Tarkempaa aluekohtaista tietoa lupien jakautumisesta saadaan lupien käsittelyn myötä.
Trafi käsittelee hakemukset saapumisjärjestyksessä ja tähän mennessä käsitellyistä luvista noin puolet on myönnetty pääkaupunkiseudulle. Uudet taksiliikenneluvat ovat valtakunnallisia.

Taksinkuljettajan ajolupakokeeseen sekä paikallistuntemuskokeeseen on osallistunut kolmen ensimmäisen päivän aikana yli 70 henkilöä.

Taksinkuljettajien ajolupia on haettu ensimmäisien päivien aikana noin 150 ja niitä on myönnetty yli 100. Ajoluvat tulevat postitse hakijoille.

Keskimäärin taksinkuljettajan ajolupia on ennen lakiuudistusta myönnetty noin 50 viikossa.

Lisätietoja:
www.trafi.fi/liikenneluvattrafiin

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here