Uusia liikennejärjestelyjä ja pysäköintimahdollisuuksia Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Finavia avaa uudistetun terminaali 2:n Helsinki-Vantaalla 1. joulukuuta. Terminaali 2:ssa avautuvat lähtö- ja tuloaulat sekä moderni pysäköintitalo. Samalla uudistuvat terminaali 2:n liikennejärjestelyt. Terminaali 1:n palvelut säilyvät toistaiseksi nykyisellään.

─ Olemme iloisia, että voimme esitellä uudet ja upeat tilat matkustajille. Terminaali 2:n laajennus on jo nyt saanut lukuisia palkintoja ja toivomme, että matkustaminen sujuu entistä sujuvammin ja mutkattomammin, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff Finaviasta.

Helsinki-Vantaan liikennejärjestelyt helpottuvat ja vakiintuvat 1. joulukuuta 2021 alkaen, kun autolla ja taksilla voi ajaa pääovien eteen ja jättää matkustajat kyydistä.

Terminaali 2:n kylkeen on valmistunut uusi pysäköintitalo, bussiasema ja taksiasema. Kävelymatkat lyhenevät ja joka paikkaan pääsee sisäkautta. Uutta on myös pyöräparkki.

Omalla autolla matkustajia noutamaan tulevien kannattaa pysäköidä uuteen pikaparkkiin, joka sijaitsee aivan terminaali 2:n edustalla.

Uudessa pysäköintitalossa on kaksi aluetta: P1 Premium ja P2. Molemmilta pysäköintialueilta pääsee hissillä suoraan terminaali 2:een. Finavian muut pysäköintialueet palvelevat yhä tuttuun tapaan.

Kuva: Finavia.

Taksit ja henkilöautot voivat jättää terminaali 1:sta matkalle lähtevät asiakkaat kyydistä sisäänkäynnin edessä.

Terminaali 1:n autoilijoita lähimpänä palvelee pysäköintitalo P3, joka sijaitsee aivan terminaali 1:n vieressä. Juna-asemalle matkustajat pääsevät yhdyskäytävältä. Bussiasema sijaitsee terminaali 2:n kyljessä.

Terminaalin 2:n muutos- ja käyttöönottotyöt jatkuvat edelleen, kunnes kaikki on valmista vuonna 2023. Terminaalin edustalle on rakentumassa samaan aikaan myös Suomen suurin hotelli.

Lue myös tämä: Helsinki-Vantaan lentoasemalle avautuu uusi pysäköintihalli ─ sähköautot latautuvat aurinkovoimalla

https://www.finavia.fi/fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here