EU-ministerit sotkevat taas Helsingin ja Vantaan liikenteen sunnuntaista tiistaihin

Helsingissä järjestettävä EU:n epävirallinen maatalousministerikokous vaikuttaa liikennejärjestelyihin pääkaupunkiseudulla, erityisesti Helsingissä ja Vantaalla, sunnuntaista 22.9.2019 tiistaihin 24.9.2019.

– Liikennevaikutukset ovat tässä kokouksessa vähäisiä, koska vieraat saapuvat sunnuntaina, jolloin liikennettä on vähemmän. Lisäksi osa kokousohjelmasta on muualla kuin taajama-alueella, kertoo ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

Vieraita Helsinkiin kuljettavat saattueet aiheuttavat haittaa liikenteelle sunnuntaina 22.9. Tuolloin on säännöllisiä liikennekatkoksia Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin keskustan hotellien välillä iltaan asti.

Lyhyitä liikennekatkoksia on luvassa Helsingin ydinkeskustaan tiistaina, kun vieraita siirtyy hotelleista kokouspaikalle Finlandia-talolle aamulla kello 8.00–9.00.

Vieraiden poistuminen Helsingistä puolestaan vaikuttaa liikenteeseen Finlandia-talon ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä tiistaina 24.9. noin kello 13 alkaen.

Liikennevaikutukset pääasiassa Helsingin keskustan ja lentokentän välisillä reiteillä

Merkittävimmät liikennevaikutukset ovat Tuusulanväylällä, Kehä I:llä, Hämeenlinnanväylällä ja Mannerheimintiellä.

– Helsinkiin saapumiseen sunnuntaina ja Helsingistä poistumiseen tiistaina kannattaa käyttää vaihtoehtoisia reittejä, esimerkiksi Itäväylää, Länsiväylää, Turunväylää, Vihdintietä ja Lahden moottoritietä, Lehtinen sanoo.

Joukkoliikenne, pyöräily ja jalankulku

Joukkoliikenteeseen on odotettavissa muutoksia erityisesti Helsingin kantakaupungin alueella sekä lentoaseman ja Helsingin keskustan välisillä reiteillä.

Poikkeuksista kerrotaan HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi.

Pyöräliikennettä tai jalankulkua ei sallita Finlandia-talon ympäristössä, vaan alue on kokonaan eristetty. Töölönlahden ympäri pääsee kuitenkin kiertämään aivan rantaa pitkin.

Kokouspäiviä ennen ja niiden aikana kannattaa seurata seuraavia nettisivuja ja sosiaalisen median kanavia:

Helsingin poliisilaitos: www.twitter.com/helsinkipoliisi, www.poliisi.fi/helsinki, www.facebook.com/helsinginpoliisilaitos, www.instagram.com/helsinkipoliisi
Itä-Uudenmaan poliisilaitos: www.twitter.com/IUPoliisi
HSL: HSL.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here