Uusi Mercedes-Benz CLA Coupé näki päivänvalon Las Vegasissa

Kuva: Daimler.

Mercedes-Benz CLA Coupé lanseerattiin Yhdysvaltain markkinoilla vuonna 2013, ensimmäisenä kompaktikokoluokan Mercedes-Benz-mallina.

CLA:n valinneet asiakkaat ovat olleet keskimäärin kymmenen vuotta nuorempia kuin Mercedes-Benzin ostajat keskimäärin, ja heistä jopa kaksi kolmesta on kokonaan uusia asiakkaita.

Euroopassa yli 75 prosenttia CLA Coupén tai Shooting Braken ostajista on valinnut Mercedes-Benzin myös seuraavaksi automerkikseen. Yhteensä CLA:n Coupé- ja Shooting Brake-malleja on myyty yli 750 000 kappaletta maailmanlaajuisesti.

Kuva: Daimler.

Mbux-käyttöjärjestelmä

Kuten A-sarjassa, myös CLA:ssa keskiössä on kojelauta, joka siiven muotoisena jatkuu ovesta toiseen yhtenäisenä ja katkeamattomana. Kojelaudan keskeltä löytyy vapaasti seisova laajakuvanäyttö.

Multimediapohjainen Mbux-käyttöliittymä (Mercedes-Benz User Experience) sai ensiesittelynsä CES-messuilla viime vuonna. Ensimmäisenä se otettiin käyttöön Uudessakaupungissakin valmistettavassa A-sarjassa.

Mbuxissä yhdistyvät tehokas tietokoneen laskentakyky, terävät näytöt grafiikoineen, käyttäjän mukaan kustomoitava sisältö, lisävarusteinen värillinen tuulilasinäyttö, navigointi lisätyn todellisuuden ominaisuuksineen sekä oppiva käyttöliittymä, joka tunnistaa ja reagoi Hey Mercedes -tervehdykseen.

Tämän vuoden CES-messuilla esitellään Mbux-järjestelmän seuraava kehitysvaihe kompaktikokoluokan automalleja varten.

Kuva: Daimler.

Mukana on Interior Assist -avustintoiminto, joka tunnistaa ja osaa vastata yhä laajempiin ja eri aihealueita koskeviin kysymyksiin ja johon voidaan liittää maakohtaisia erityistoimintoja.

Järjestelmän käyttö on aikaisempaa yksinkertaisempaa ja intuitiivisempaa. Toimintojen ohjaukseen ja vaihtamiseen riittää kädenliike kosketusnäytön tai keskikonsolin touchpad-kosketuslevyn yllä.

Järjestelmä osaa myös tunnistaa kuljettajan ja etumatkustajan toiveet erikseen ja siten esimerkiksi säätää istuinten hieromatoimintoja yksilöllisesti. Auton sisävalaistusta voidaan niin ikään ohjata kädenliikkeillä.

Muiden matkustajien välinen keskustelu ei enää häiritse avustimen päättelykykyä. Se vastaa ainoastaan niihin pyyntöihin, jotka tulevat viimeksi Hey Mercedes -tervehdyksen antaneelta henkilöltä.

Yksi Interior Assist -avustimen erityistoimintoja on henkilökohtainen suosikkivalikko. Se aktivoidaan kohottamalla etu- ja keskisormi V-kirjaimen muodossa keskikonsolin ylle.

Näin mikä tahansa Mbuxin sisältämä toiminto voidaan tallettaa ja ottaa käyttöön nopeasti ja yksinkertaisesti.

Tyypillinen esimerkkilause on ”navigate me home” (järjestelmä ei toistaiseksi tunnista suomea). Koska järjestelmä osaa erotella komennon antajan luotettavasti, sekä kuljettaja että etumatkustaja voivat käyttää Mbuxia uutta ominaisuutta samoilla sormimerkeillä.

Kuva: Daimler.

Henkilökohtainen valmentaja

Uuden CLA Coupén lisävarusteisiin kuuluu henkilökohtainen valmentaja Energizing Coach sekä Energizing-valmennuspaketit, joita älykäs algoritmi suosittelee käytettäviksi ajon aikana kuljettajan terveyden- ja mielentilan perusteella.

Kuljettajan ja matkustajan energiatason kohottamiseen käytetään monipuolisesti auton ilmastointijärjestelmää, istuinsäätöjä (lämmitys, viilennys, hieronta), valaistusta ja äänentoistoa.

CES-messuilla saa ensiesittelynsä Mercedes-Benz vivoactive 3 -älykello. Jos se tai jokin muu yhteensopiva Garmin-laite on käytössä, käyttäjän henkilökohtaiset tilatiedot kuten stressitaso tai unenlaatu vaikuttavat Energizing-suositusten laatuun ja kestoon.

Lisäksi käyttäjän syketiedot tulevat nähtäviin auton monitoiminäytössä. Päämääränä on lisätä kaikkien autossa olevien kokemaa hyvinvointia myös vaativien ja yksitoikkoisten ajomatkojen aikana.

Kuva: Daimler.

Avustinjärjestelmät S-sarjasta

CLA:n avustin- ja turvallisuusjärjestelmät ovat peräisin suoraan Mercedes-Benzin S-sarjasta. CLA esimerkiksi kykenee ensi kertaa ajamaan autonomisesti tietyissä tilanteissa.

Kamera- ja tutkajärjestelmä näkee 500 metriä auton eteen, jonka lisäksi auto hyödyntää paikannuksessa tarkkaa kartta- ja navigointidataa.

Aktiivinen jarruavustin sekä aktiivinen kaista-avustin kuuluvat mallin vakiovarusteisiin. Lisävarustelistalta löytyvät muun muassa aktiivinen vakionopeussäädin, aktiivinen hätäjarrutusavustin sekä aktiivinen kaistanvaihtoavustin.

Pre-Safe Plus puolestaan tunnistaa takaa tulevan peräänajoriskin ja lukitsee ennen törmäystä oman auton jarrut ehkäistäkseen vammoja aiheuttavaa heilahdusliikettä eteenpäin.

Kuva: Daimler.

Pieni ilmanvastus

Uuden CLA:n ilmanvastusta kuvaava Cd-arvo on 0,23. Tulokseen on päästy integroimalla aerodynamiikkasuunnittelu koko auton kehitystyöhön jo alusta lähtien, hyödyntämällä entistä tehokkaampaa laskentakapasiteettia sekä uusilla simulointityökaluilla auton kehitysprosessin aikana.

Uusia rakenteellisia ratkaisuja ovat pyöränkaari-spoilerit, jotka helpottavat ilman virtausta pyörien ympärillä, ilmanvastuksen suhteen optimoidut vanteet ja renkaat, sulkeutuva etusäleikkö sekä lähes täydellinen alustan muovipanelointi moottoritilasta aina taka-akselille saakka.

CLA:n ajotuntuman takaavat kasvanut raideleveys (edessä +63 mm ja takana +55 milliä) ja korin alentunut painopiste.

Takapyörien tuennassa käytetään monivarsituentaa ja edessä puolestaan nestetäytteisiä kiinnityspuslia tieäänien vähentämiseksi. Valinnaisvarusteena on saatavissa elektronisesti säädettävä iskunvaimennus.

Uusi Mercedes-Benz CLA valmistetaan Unkarin Kecskemétissa. Mallin myynti Suomessa alkaa kesän aikana.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here