Uusi Jeep Wrangler epäonnistui täysin Teknikens Värld -lehden hirvenväistökokeessa

Teknikens Värld -lehti on kokeillut uutta Jeep Wrangler Sahara Unlimited 2,0T 4WD -mallia hirvenväistökokeessa, eikä ole lainkaan tyytyväinen tulokseen.

Yleensä hirvenväistökoe aloitetaan nopeudella 70 km/h, jonka jälkeen sitten nostetaan tai lasketaan nopeutta tarpeen mukaan.

Jeep Wranglerin aloitusnopeudeksi otettiin kuitenkin 65 km/h, koska auto oli heilahdellut jo melko voimakkaasti pienissä väistöliikkeissä.

Testaajat järkyttyivät Jeepin käytöksestä — auto ei kääntynyt takaisin väistön jälkeen, vaan olisi tositilanteessa ajautunut vastaan tulevan kaistan ojaan.

Auto oli testiä varten lastattu maksimipainoon ja jokaisella istuinpaikalla oli matkustaja. Rengaspaine oli säädetty valmistajan ohjeiden mukaan.

Jutun mukaan testaajat eivät ikinä aikaisemmin ole kokeneet vastaavaa toimintaa. Jeep Wrangler ei ehtinyt korjata suuntaansa, vaan jatkoi matkaansa vasemmalle pois radalta.

Testaajien mukaan ohjaus oli erittäin raskas ja auto reagoi hyvin tahmeasti.

Testiä kokeiltiin uudelleen nopeudella 58 km/h. Silloin auto ehtii mukaan ja väistö onnistuu.

Loppujen lopuksi Jeep Wrangler selvisi testistä nopeudella 62 km/h.

Teknikens Värld on myös testannut Dacia Duster- ja Suzuki Jimny -mallit. Molemmat selvisivät hirvenväistössä nopeudella 72 km/h.

Lue koko testi ja katso video tästä.

Katso myös tämä: Teknikens Värld -lehti: Toyota RAV4 on vaarallinen — ei selviä hirvenväistöstä

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!