Uusi Fiat 500 -sähköauto myyntiin myös Suomessa — edullisin versio maksaa alle 25 000 €

Uusi Fiat 500 on monipuolinen sähköauto, joka pysyy uskollisena juurilleen ja alkuperäiselle konseptilleen.

Fiat 500 sähköauto on rakennettu täysin uudelle ja juuri sitä varten suunnitellulle alustalle. Toimintamatka vaihtelee akkuversion mukaan 190 kilometristä 320 kilometriin (WLTP) ja pelkässä kaupunkiajossa toimintamatka voi nousta jopa 400 kilometriin.

Kuva: Fiat.

Perinteet 1950-luvulta

Fiat 500:n ensimmäinen mallisukupolvi syntyi 1950-luvun lopulla tarpeesta tarjota liikkuvuutta ja vapautta kaikille tyylikkään kompaktissa muodossa.

Fiat 500:n valmistus alkoi 1957 ja se edusti tuolloin radikaalia muutosta autoilussa.
Fiat 500 vakiinnutti asemansa autoilevan kansan keskuudessa 1960-luvulla ja samalla siitä tuli laajasti rakastettu brändi-ikoni.

Fiat 500:n toinen mallisukupolvi lanseerattiin vuonna 2007, jolloin Fiat toi ajattoman kaupunkiautokonseptinsa nykyaikaan.

Kuva: Fiat.

Asteittain kohti sähköistymistä

Vuonna 2020 otettiin ensimmäinen askel kohti Fiat 500-malliston sähköistämistä hybridin muodossa.

Fiat 500 hybridi tarjoaa hybridiautoilun edut erityisesti kaupunkiajossa. Fiat 500 hybridi on toteutettu kevythybriditeknologialla, joka yhdistää uusimman FireFly 1.0 litran 70 hv bensiinimoottorin BSG-käynnistysjärjestelmällä varustettuun sähkömoottoriin ja litiumakkuun.

Verrattuna normaaliin 1.2 litran 69 hevosvoimaiseen Fire-moottoriin, Fiat 500 hybridi parantaa polttoainetehokkuutta ja CO2-päästöjä 20 % vähentämättä auton suorituskykyä.

Kuva: Fiat.

Nyt esiteltävällä kolmannen sukupolven Fiat 500:lla ja sen sähköautolla tulee olemaan keskeinen rooli Fiatin e-Mobility -strategiassa.

Fiat uskoo, että pieneen kokoluokkaan saataville tulevat sähköautot tulevat mullistamaan eurooppalaisen sähköisen kaupunkiliikenteen.

Uusi Fiat 500 sähköauto on saatavana kolmena eri korimallina: hatchback, 3+1 -ovinen ja cabrio-avoauto. Lisäksi uusi Fiat 500 Cabrio on markkinoiden ainoa nelipaikkainen sähköavoauto.

Kaksi akkupakettia

Suomessa uusi Fiat 500 sähköauto lanseerataan kahdella eri teho- ja akkuversiolla.
Action-malli on varustettu 95 hv sähkömoottorilla ja 23,8 kWh:n ajoakulla, jonka toimintamatka on 190 km (WLTP).

Vastaavasti malliston ”Icon” ja ”La Prima” -mallit on varustettu 118 hv sähkömoottorilla ja 42 kWh:n ajoakulla, joka mahdollistaa 320 kilometrin toimintamatkan (WLTP).

Pelkässä kaupunkiajossa toimintamatka nousee Fiatin mukaan 400 kilometriin. Uuden Fiat 500 sähköauton huippunopeus on 150 km/h ja se kiihtyy 0-100 km/h 9 sekunnissa (118 hv/42 kWh).

Kuva: Fiat.

Nopea, vain 5 minuutin lataus mahdollistaa pikalatauspisteessä jopa 50 kilometrin toimintamatkan.

Uusi Fiat 500 on varustettu myös ”Sherpa Mode” -älykkäällä ajotilalla, joka säästää energiaa ja laskee tarkalleen, miten päästä määränpäähän optimoimalla auton eri toimintoja, kuten ilmastointia ja kaasupolkimen vastetta.

Uusi Fiat 500 sähköauto tuo autonomisen ajamisen avustavat järjestelmät saataville nyt myös pienten sähköautojen luokkaan mukavoittaen ajamista kaupungissa.

Se pystyy kiihdyttämään itsenäisesti, jarruttamaan, pysymään kaistalla, lukemaan liikennemerkkejä ja ehdottamaan tavoitenopeuden säätämistä. Se tunnistaa myös jalankulkijat ja pyöräilijät.

Sisätiloissa on minimoitu painikkeiden määrää. Sisätilojen materiaaleissa on hyödynnetty myös erilaisia luonnonmateriaaleja, esimerkiksi kojelaudan verhoilun osalta.

Modernista infotainment-teknologiasta vastaavat esimerkiksi uusi 10,25 tuuman viihdejärjestelmä älypuhelimen Bluetooth-integroinnilla, langaton älypuhelimen lataustelakka sekä Apple Car Play ja Android Auto -integraatiot, jotka toimivat myös langattomasti.

Apple Car Play tai Android Auto -integraatioiden avulla asiakas voi syöttää viihdejärjestelmään juuri haluamaansa sisältöä.

Kolme korimallia

Uusi Fiat 500 sähköauto on saatavana kolmena eri korimallina: hatchback, 3+1 -ovinen ja cabrio-avoauto. Valittavana on kolme eri malliversiota, joiden saatavuus riippuu korimallista: Action (hatchback), Icon (hatchback, 3+1, cabrio) ja La Prima (hatchback, 3+1).

Action-malliversion vakiovarusteita ovat esimerkiksi manuaalinen ilmastointi, sähkötoimiset ikkunat ja peilit, automaattinen hätäjarrutus jalankulkijoiden tunnistuksella, liikennemerkkien tunnistus, led-päiväajovalot, 15 tuuman teräsvanteet sekä 7 tuuman mittaristonäyttö.

Kuva: Fiat.

Icon-mallin vakiovarusteina löytyy esimerkiksi automaatti-ilmastointi, mukautuva vakionopeudensäädin, 10,25 tuuman viihdejärjestelmä, navigointijärjestelmä, avaimeton lukitus ja käynnistys, pysäköintitutkat (edessä, takana, sivuilla), 16 tuuman kevytmetallivanteet, peruutuskamera sekä kaistallapitoavustin.

Malliston huippumalli La Prima sisältää esimerkiksi nahkaverhoilun, 17 tuuman kevytmetallivanteet, Comfort-istuimet, led-ajovalot ja lasikaton (hatchback).

Lisäksi Icon-malleihin on saatavana erityinen ”Launch” -varustepaketti, joka sisältää Mode3-latauskaapelin, Metalli/erikoisvärin (Onyx Black/Rose Gold), keskikyynärnojan edessä, kannellisen keskikonsolin, 6-suuntaan säätyvät etuistuimet, led-ajovalot, automaattiset kaukovalot sekä automaattisesti himmentyvän taustapeilin.

Uuden Fiat 500 sähköauton hinnat alkavat hatchbackin osalta 24 990 eurosta (Action), 3+1 ovisen osalta 32 990 eurosta (Icon) ja cabrion osalta 33 990 eurosta (Icon).

La Prima hatchbackin hinnat alkavat 37 990 eurosta.

Uuden Fiat 500 sähköauton myynti alkaa Suomessa toukokuun alussa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!