Täyssähköisen Mercedes-Benz eActros -auton tuotanto alkaa loppuvuonna

Mercedes-Benz eActros -sähkökuorma-auton prototyypin viimeisen vaiheen asiakastestit ovat käynnissä suur-Münchenin alueella Etelä-Saksassa, todetaan Mercedeksen tiedotteessa.

Münchenissä eActros toimii osana Paulaner-panimon logistista jakeluketjua ja kuljettaa juomalavoja sekä tapahtuma- ja markkinointimateriaaleja Paulanerin asiakasravintoloille.
Sähkökuorma-auto aloittaa kierroksensa Paulanerin logistiikkakeskuksesta Gräfelfingistä Münchenin länsilaidalta ja tekee päivässä 100–200 kilometrin mittaisen kierroksen.

Paulaner-panimoyhtiö on viimeinen käytännön testiohjelmaan osallistuva asiakasyritys ”eActros Innovation Fleet” -testiohjelmassa, joka käynnistyi vuonna 2018.

Ohjelman toinen vaihe alkoi viime vuonna. Mercedes-Benz Trucks aikoo käynnistää eActrosin sarjatuotannon vuoden 2021 toisen puoliskon aikana Wörth am Rheihin tehtaallaan.

Toimintamatkatavoite realistinen, kuljettajat kiittävät ajotuntumaa

Yksi Innovation Fleet -testisarjan monista havainnoista on se, että eActros-prototyypille luvattu noin 200 kilometrin toimintamatka latauksella on täysin realistinen tavoite – riippumatta auton kuormasta, reitistä tai maaston topografiasta.

eActrosin suorituskyky ja käyttötunnit kaupunki- tai moottoritieliikenteessä sekä maaseutureiteillä ovat täysin verrannolliset perinteisen dieselkuorma-auton kanssa.
Tavaratilan jäähdytys ja ilmastointi – jotka molemmat toimivat sähköllä – ovat toimineet sekä kesähelteillä että talvipakkasissa.

Kuljettajat ovat tiedotteen mukaan olleet erittäin tyytyväisiä sähkömoottorien vääntöön, joka on käytössä koko nopeusalueella, auton hiljaisuuteen ja pehmeään ajotuntumaan. Ennakoivasti ajamalla he voivat hyödyntää myös tehokasta jarrutusenergian talteenottoa.

Tuotantomalli suorituskykyisempi, tulossa 2- ja 3-akseliset versiot

Testiajoissa käytettävä eActrosin prototyyppi perustuu Mercedes-Benz Actrosin rakenteeseen, mutta sen suunnittelussa on huomioitu sähköinen ajaminen sekä sen vaatimat voimansiirron komponentit.

Autossa on kaksi lähelle taka-akselin napoja sijoitettua sähkömoottoria, joiden teho on 126 kW (171 hv)/kpl ja vääntö 485 Nm/kpl. eActrosin sähköntarpeesta huolehtii 240 kWh:n litiumioniakusto.

eActrosin sarjatuotantomallin toimintamatka, teho ja turvallisuusominaisuudet tulevat olemaan merkittävästi paremmat kuin auton prototyypissä.

Mercedes-Benzin täyssähköinen kuorma-auto lanseerataan 2- ja 3-akselisina versioina.
Lisäksi Daimler Trucks tarjoaa auton käyttäjille kokonaisvaltaisen ekosysteemin, joka sisältää sähköisen liikkumisen kattavat konsulttipalvelut: reittianalyysit, mahdollisten hankintatukien hyödyntämisen, tuen auton integroimiseen yrityksen muuhun kalustoon sekä apua tarvittavan latausinfrastruktuurin kehittämiseksi.

Katso tästä muita juttuja eActrosista.

Saksassa raskaiden sähkökuorma-autojen kehittämistä ja testejä rahoittavat autonvalmistajien lisäksi maan ympäristöministeriö (BMU) ja talous- ja energiaministeriö (BMWi) sekä Concept ELV2-projekti (https://www.ika.rwth-aachen.de/en/research/projects/energy-and-drivetrain-management/2816-concept-elv2-en.html).

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän