Uudistunut VW T-Cross nyt myynnissä

Volkswagen T-Crossia on myyty kolmessa vuodessa noin 1,2 miljoonaa kappaletta ja nyt Volkswagen aloittaa visuaalisesti ja teknisesti päivitetyn T-Crossin myynnin.

SUV-mallin erottuvaa ulkomuotoa on terävöitetty, ja uutta ovat myös vakiovarusteena olevat led-ajovalot ja led-takavalot. Lisäksi auton sisätiloissa on uusi, laadukkaammilla materiaaleilla varustettu kojelauta ja uudistunut infotainment-järjestelmä. Samalla T-Crossin vakiovarustelua on parannettu.

Volkswagenin kompakteimmalle SUV-mallille on jälleen tunnusomaista erityisen houkutteleva hinta-/laatusuhde. T-Crossin hinnat alkavat 22 794 eurosta (T-Cross Comfort Business 1,0 TSI 70 kW, manuaalivaihteisto).

Uudistuneen T-Crossin valikoimassa on kolme tehokasta turboahdettua TSI-bensiinimoottoria. Niiden tehot ovat 70 kW (95 hv), 85 kW (116 hv) ja 110 kW (150 hv).

Suomessa valittavana on kolme varustelutasoa: Comfort Business, Style Business ja R-Line Business. Värivalikoima on päivittynyt kolmella uudella värillä: Grape Yellow, Clear Blue Metallic ja Kings Red Metallic.

Monipuolinen

Kun kaikki istuimet ovat täynnä, T-Cross tarjoaa tavaratilaa 385–455 litraa, kun se on kuormattu takaistuimen korkeudelle. Kun takaistuin on käännetty alas (60:40 jako), syntyy tasainen tavaratila, jonka säilytystilavuus on 1 281 litraa (kuormattu etuistuinten selkänojan korkeuteen).

T-Crossin takaistuinta voi siirtää pituussunnassa jopa 140 mm.

Kuva: Volkswagen.

Lisäksi Style ja R-Line -varustelutasoilla etumatkustajan istuimen selkänoja voidaan kääntää alas, jolloin tasainen tavaratila kasvaa entisestään. Yhtämittainen kuorma-alue on tällöin 2 398 mm pitkä ja siihen mahtuu kaikkea surffilaudasta keskikokoisiin tikkaisiin.

Kasvanut aisapaino lisää vapautta sähköpyöriä kuljetettaessa. Volkswagen on lisännyt merkittävästi T-Crossin aisapainoa 55 kilosta 75 kiloon.

Tämä 20 kg nosto tarjoaa enemmän vapautta kasvattaen esimerkiksi vetokoukkuun kiinnitetyllä telineellä kuljetettavien välineiden suurinta sallittua painoa – mikä on erityisen tärkeää sähköpyörien kuljetuksessa.

Uudessa T-Crossissa on Style Business -varustelutasosta alkaen vakiovarusteena Travel Assist, joka tuo helppoutta ja mukavuutta ajamiseen.

Edessä olevasta liikenteestä ja sallitusta nopeudesta riippuen T-Cross voi ohjata auton nopeutta automaattisella kiihdytyksellä ja jarrutuksella.

Järjestelmän rajoissa Travel Assist voi sisällyttää myös nopeusrajoituksia, mutkia ja liikenneympyröitä ohjaustoimenpiteisiinsä.

Samalla kaistavahti auttaa pitämään auton omalla kaistallaan. Mikäli autossa on automaattivaihteisto, uudistunut T-Cross voi pysähtyä ja lähteä liikkeelle automaattisesti muun liikenteen mukana, kuljettajan vain valvoessa tapahtumaa.

T-Cross-varustelutasovaihtoehdot

Huomattavasti parannettu T-Cross Comfort Business -versio sisältää jo uusia ominaisuuksia, kuten led-ajovalot (halogeenin sijaan), led-takavalot, dynaamisen liikennemerkkien tunnistuksen, 8-tuuman digitaalisen mittariston ja uuden infotainment-järjestelmän näytön (myös 8-tuumaa) ja usb-c-liitännät.

Vakiovarusteisiin kuuluvat lisäksi mm. vakionopeudensäädin, kaistanpitoavustin, pysäköintitutkat takana, kuljettajan väsymyksen tunnistin ja älypuhelinliitäntä. Comfort Business -version voimanlähteenä on 70 kW:n TSI-moottori ja se on yhdistetty 5-vaihteiseen manuaalivaihteistoon.

Comfort Business -version yläpuolella on kaksi huippuversiota: Style Business ja R-Line Business.

Uudistunut T-Cross Style Business huokuu eleganssia, kun taas T-Cross R-Line Business korostaa urheilullista luonnettaan R-design-puskureillaan.

Kuva: Volkswagen.

Näiden malliversioiden uusiin valotoimintoihin kuuluu ympäristövalaistus tervetuloa-toiminnolla. Vakiovarusteita ovat lisäksi mm. kaukovaloautomatiikka, mukautuva vakionopeudensäädin ja Travel Assist, nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä vaihteenvalitsimilla, täysautomaattinen 2-alue ilmastointi ja mustat kattokaiteet sekä muunneltava tavaratilan välipohja.

T-Cross R-Line Business -varustelussa on lisäksi vakiovarusteena myös peruutuskamera, Ambiente-sisävalaistus, Sports Comfort -istuimet edessä ja ristiseläntuki etuistuimissa.

T-Cross Style ja R-Line Business -versioihin on saatavilla myös ensimmäistä kertaa IQ.LIGHT-led-matriisiajovalot uudella valokuviolla ja dynaamisilla vilkuilla.

Lisävarusteena saatavilla on myös esimerkiksi vetokoukku, kuljettajaa avustavat järjestelmät -paketti (sis. kaistanvaihtoavustin ja pysäköintiavustin) ja navigointi sekä avaimeton lukitus ja käynnistys.

Kahden huippumallin vakiovarusteena oleva laajennettu tietoviihdejärjestelmä sisältää navigointivalmiuden ja langattoman App-Connect-älypuhelinliitännän Apple CarPlaylle ja Android Autolle.

Digitaalinen mittaristo

Style Business ja R-Line Business -varustelutasoihin on myös saatavilla lisävarusteena 10-tuuman Digital Cockpit Pro digitaalinen mittaristo laajennetuilla toiminnoilla.

Volkswagen T-Cross Style Business -versioon voidaan valita joko 70 kW:n TSI-moottori manuaalivaihteistolla tai 85 kW:n TSI-moottori manuaalivaihteistolla tai seitsemänvaihteisella DSG-vaihteistolla.

Urheilullinen R-Line Business versio voidaan tilata joko 85 kW:n TSI-moottorilla tai tehokkaalla 110 kW:n TSI EVO -moottorilla, jotka toimitetaan vakiona yhdessä seitsemänvaihteisen DSG-vaihteiston kanssa.

Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille uudistuneet Volkswagen T-Cross -mallit saapuvat alkuvuodesta 2024 ja asiakastoimitukset alkavat vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Tämän hetken tuotantotilanteen mukainen toimitusaika on noin 4 kuukautta.

Uudistuneen Volkswagen T-Crossin hinnasto ja lisävarustehinnasto:
https://bit.ly/VolkswagenTCrossHinnastojaLisavarustehinnasto

Katso tästä ensimmäiset tiedot ja kuvat tulossa olevasta Volkswagen T-Cross -mallista

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän