Uudistuneessa Suzuki Vitarassa entistä enemmän varusteita

 

1.10.2018 16.56

Suzuki esittelee Pariisin autonäyttelyssä uuden Vitara-mallin.

Uuteen Suzuki Vitaran etusäleikköön on lisätty kromia ja samalla etupuskuri on uusi. Takana on nyt led-valot ja lisäksi vanteet on muotoiltu uudelleen ja värikartassa on pari uutta sävyä.

Ohjaamossa on jo enemmän eroa aiempaan, sillä materiaalit ovat Suzukin mukaan aiempaa korkeatasoisempia.

Kojelaudan yläpinta on nyt pehmustettu ja niin kojelaudassa, keskikonsolissa kuin ovissa on hopeasävyiset koristeet. 

Mittaristo on helppolukuisempi ja päämittareiden välissä oleva ajotietokoneen näyttö on nyt värillinen.

Uudet moottorit 

Vapaasti hengittävä 1,6-litrainen on korvattu taloudellisemmalla ja puhtaammalla 1,0-litraisella Boosterjet-turbolla, joka on ollut tähän saakka saatavissa vain SX4 S-Crossiin. 

Uusi moottori kehittää 82 kW (112 hv) ja suurin vääntömomentti on 170 Nm (160 Nm automaattivaihteiston kanssa). Vääntömomentti on tarjolla laajalla käyttöalueella.

Toisena on moottorina on 1,4-litrainen Boosterjet-turbo, joka oli ennen saatavissa vain urheilulliseen S-versioon. Sen suurin teho on 103 kW (140 hv) ja 220 Nm vääntömomentti on käytettävissä käyntinopeusalueella 1 500 – 4 000 r/min.

Molempien moottorien kanssa voi valita vaihteistoksi joko käsivalintaisen tai automaatin. Pienemmän moottorin kanssa käsivalintaisessa on viisi vaihdetta ja suuremman kanssa kuusi. Automaattivaihteistossa on aina kuusi välitystä.

Neliveto on vakiona kaikissa malleissa.

Aiemmin Vitaran törmäyksenestoavustin toimi vain mikroaaltotutkan avulla, mutta nyt siinä on lisäksi kamera ja lasertutka. Niinpä järjestelmässä on myös jalankulkijatunnistus ja järjestelmä jarruttaa aktiivisesti havaitessaan mahdollisen törmäyksen.

Turvallisuuspaketin täydentävät aktiivinen kaistavahti, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, kuolleen kulman valvontajärjestelmä ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä.

Uudistunut Suzuki Vitara tulee Suomeen kahdella varustetasolla. Perusmalli on GL+, jossa on edellä mainittujen lisäksi mm. maastoajossa hyödyllinen alamäkihidastin, mukautuva vakionopeudensäädin, peruutuskamera, 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, tummennetut takalasit ja automaatti-ilmastointi.

Ylellisempänä vaihtoehtona on GLX, jossa on vielä älyavain, navigaattori, mokkanahkaverhoilu, pysäköintitutkat edessä ja takana sekä panoraamakattoluukku.

Uudistuneen Suzuki Vitaran myynti aloitetaan lokakuussa ja hinnat ilmoitetaan siihen mennessä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!