Uudenmaan eristys: Ensimmäisen viikon aikana poliisi tarkasti rajalla 247 694 ajoneuvoa ja junamatkustajaa

Uudenmaan liikkumisrajoitus astui voimaan lauantaina 28.3.2020 keskiyöllä. Ensimmäisen viikon aikana poliisi tarkasti Uudenmaan rajalla 247 694 ajoneuvoa ja junamatkustajaa.

Tarkistetuista yhteensä 2 170 eli 0,9 prosenttia käännytettiin. Sakkoja valmiuslain rikkomisesta annettiin yhteensä 11.

Liikkumisrajoituksen noudattamista on valvottu Uudenmaan raja-alueen pääväylillä ja suuremmilla teillä, junissa, lentoliikenteessä sekä meriliikenteessä.

Operaatiota johtaa Helsingin poliisilaitos, joka valvoo rajoituksen noudattamista yhteistyössä Itä-Uudenmaan, Länsi-Uudenmaan, Hämeen, Kaakkois-Suomen, Lounais-Suomen ja Sisä-Suomen poliisilaitoksen kanssa. Lisäksi poliisi saa virka-apua Puolustusvoimilta ja Rajavartiolaitokselta.

– Poliisi on nyt viikon ajan valvonut tehostetusti hallituksen asettamaa liikkumisrajoitusta Uudellamaalla. On havaittu, että suurin osa on ottanut rajoitukset vakavasti ja liikennemäärät ovat laskeneet. Valvonta jatkuu, ja pyydämme kansalaisilta edelleen kärsivällisyyttä ja harkintaa siitä, onko Uudenmaan rajan ylittäminen välttämätöntä, sanoo operaation yleisjohtaja, poliisipäällikkö Lasse Aapio Helsingin poliisilaitokselta.

Poikkeuksellinen operaatio hyvässä yhteishengessä

Vaikka Uudenmaan rajojen valvonta on poliisin operaatioksikin poikkeuksellisen laaja ja pitkäkestoinen, on valvonta saatu toimimaan tarkastuspisteillä hyvin – tosin ainakin aluksi poliisien työpäivät Uudenmaan rajojen tarkastuspisteillä saattoivat venähtää välillä pitkiksi.

Katso tästä muita juttuja Uudenmaan eristyksestä.

– Ajat ovat poikkeukselliset. Henkilöstöä on kuitenkin pystytty käyttämään tarkastuspisteillä suhteellisen joustavasti ja myös huolto tarkastuspisteillä pelaa. Tämä on koko yhteiskunnan yhteinen ponnistus ja myös kentällä tämä yhteishenki on näkynyt. Pyrimme pitämään hyvällä suunnittelulla ja varautumisella huolta poliisissa siitä, että tarkastuspisteiden valvonta olisi poikkeusoloista huolimatta meille mahdollisimman arkista ja toiminta pelaa, toteaa apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Viranomaisyhteistyöllä on ollut suuri merkitys valvonnan sujumisessa.

– Yhteistyö tarkastuspisteillä Puolustusvoimien kanssa on ollut erinomaista. Vaikka tämä on iso voimainponnistus, on hienoa huomata, että kaikki ovat tässä yhteisellä asialla ja töitä tehdään saumattomasti ja sitoutuneesti. Puolustusvoimien pääasialliset tehtävät ovat liittyneet liikenteen ohjaukseen, huoltoon ja tukitoimiin. Iso kiitos siitä! sanoo ylikomisario Jussi Päivänsalo Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!