Hallitus yllätti: Kesänopeusrajoitukset perutaan — mutta ei kaikilta!

Tänään piti Uudellamaalla alkaa kesänopeusrajoitusten käyttöönotto, ja työmiehet olivat jo valmiina vaihtamaan nopeusrajoitusmerkkejä.

Hallitus oli kuitenkin eilen illalla päättänyt jättää talvinopeusrajoitukset voimaan vallitsevan koronavirusepidemian takia.

Liikenne- ja viestintäministeri Harakka perusteli päätöstä Uudenmaan eristyksellä.

– Ei ole mitään syytä nostaa moottoriteiden nopeusrajoitusta 120 kilometriin tunnissa, koska Uudenmaan rajalla pitää kuitenkin painaa jarrua, Harakka toteaa Twitterissä.

– Kyllä satasta ajamalla ehtii rajalle yhtä nopeasti, hän jatkoi.

Katso tästä muita juttuja Uudenmaan eristyksestä.

Tietojen mukaan talvinopeusrajoitukset jäävät voimaan koko maassa aina siihen asti, kunnes Uudenmaan eristys puretaan.

Asiassa on kuitenkin erikoinen poikkeus — työmatkalaisille sallitaan kesänopeudet jo tästä päivästä alkaen.

Kesänopeudet saa käyttöönsä erillisellä anomuksella, joka pitää osoittaa liikenne- ja viestintäministeriöön. Hakemuksen voi täyttää tästä.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

5 KOMMENTIT

  1. Voi herrantähden mitä poikkeusmääräyksiä tehdään! Tehdäänkö niitä vain siksi, että Harakkakin saa jotakin päättää? Kuka ehtii näitä työmatkalaistenkin nopeuksia erikseen valvoa? Saako siis työmatkalainen ajaa esimerkiksi Helsingistä Uudenmaan rajalle sataakahtakymppiä, mielenkiintoista, ainakin poliisin näkökulmasta, oletan!

  2. Aprilliä, syö silliä, juo kuravettä päälle! Hauska pila mutta LVM:n tosikot saattavat ärähtää, että heidän sähköpostiansa tarvitaan nyt muuhun kuin pilailuun.

  3. Olipa melko uskottava juttu, kun ottaa huomioon hallituksen tähän astiset sekoilut korona-casessa.

  4. Kiitos Vesa! Olihan uskottava juttu, jopa minäkin narahdin! Jotenkin sopii niin hyvin tähän tilanteeseen, kun muutenkin sekoillaan joka asiassa! Onneksi oli aprillia!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!