Uudenmaan eristys: Poliisin mukaan ei kannata useampaan kertaan yrittää päästä rajatarkastuksesta läpi

Eilen tiistaina 31.3. Uudenmaan rajan maanteiden tarkistuspisteille saapui kokonaisuudessaan 39 398 ajoneuvoa. 145 ajoneuvoa jouduttiin käännyttämään.

Junissa matkusti 1 005 henkilöä, joista 16 käännytettiin.

Sakkoja valmiuslain rikkomisesta annettiin neljä. Sakoista kaksi annettiin maantievalvonnassa ja toiset kaksi junaliikenteen valvonnassa.

Tänään keskiviikkona kello 00-09 välillä tarkistuspisteille saapuneiden ajoneuvojen kokonaismäärä oli 10 494. Raskaan liikennekaluston ajoneuvoja oli joukossa 2 187.

20 jouduttiin käännyttämään. Junamatkustajia oli 87, joista yhtäkään ei käännytetty. Keskiyön ja aamuyhdeksän välillä ei ole jouduttu antamaan sakkoja.

– Tilanne on jatkunut eilisen tapaan rauhallisena. Ruuhkia ei ole juuri ollut. Käännytettävien määrä on pysynyt kohtuullisena ja se on laskussa. Vaikka suunta on hyvä ja oppimista liikkumisrajoituksen suhteen on havaittu, rajatarkistuspisteillä on tavattu niin sanottuja uusintayrittäjiä. Jos tietää, ettei rajan läpi pääse, ei kannata tulla yrittämään uudestaan seuraavana päivänä. Valvonta ei ole loppunut, painottaa operaation yleisjohtaja, ylikomisario Heikki Porola Helsingin poliisista.

Uudenmaan rajalle saapuvien ajoneuvojen kokonaismäärä on niin ikään laskeva. Kello 00-09 välisenä aikana rajalle saapui maanantaina 14 474 ajoneuvoa. Tiistaina saman aikavälin vastaava lukema oli 13 199. Tänään maakunnan rajalla tavattiin aamuyhdeksään mennessä noin 10 500 ajoneuvoa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!