Uudenlainen sähköinen kyytipalvelu aloittaa pääkaupunkiseudulla

2.7.2018 12.06

Pääkaupunkiseudulla on alkamassa uudenlainen kyytipalvelu, jossa sähköautojen omistajat voivat tarjota kyytejä, todetaan Elek Rides -yhtiön tiedotteessa.

Alunperin Yhdysvalloista lähtöisin oleva IT-yritys Elek Rides etsii alkuvaiheessa pääkaupunkiseudulle 400 sähköauton haltijaa, joille Elek tarjoaa mahdollisuutta ansaita ajamalla kyytejä, joita yritys välittää älypuhelinsovelluksen avulla.

Toiminta alkaa Helsingin keskusta-alueelta kun palveluun on liittynyt 20 kuljettajaa.

Kaupunkialueilla sähköauto on kustannustehokkain ratkaisu

– Uusimmissa sähköautoissa on jo riittävän pitkä toimintamatka kyytipalvelukäyttöön, kertoo Elek-kyytipalvelun viestintäpäällikkö George Kaplan.

– Vaikka sähköautot ovat vielä hankintahinnaltaan korkeampia kuin vastaavat polttomoottoriautot, tulevat ne käytössä huomattavasti edullisemmaksi, varsinkin kun ajetaan paljon, kuten kyytipalveluissa, Kaplan jatkaa.

Kuluttajien valinnat ohjaavat myös kyytipalveluita

Kysyntää kyydeille tulee Elek Ridesin mukaan pelkästään pääkaupunkiseudulla riittämään heti alussa jopa 400 sähköautolle, sillä suurin osa kuluttajista valitsee ympäristösyistä mieluiten sähköauton, jos se on helposti saatavilla eikä ole kalliimpi kuin muut vaihtoehdot.

– Aloitamme puhtaalta pöydältä uudenlaisella konseptilla. Koska kaikki automme ovat 100% sähköisiä, on kaikilla kuljettajillamme sama, huomattavasti alhaisempi kulurakenne kuin kilpailijoilla, ja voimme siten tarjota heille parhaan ansaintamallin kyytipalveluissa, Kaplan jatkaa.

Elek tarjoaa kuljettajilleen mahdollisuuden hankkia sähköauton

Suomessa on rekisteröity vain noin 1600 täyssähköautoa. Saadakseen tarvittavan määrän kuljettajia palveluun, Elek-kyytipalvelu on neuvotellut edulliset rahoituspaketit Renault Zoelle.

Rahoituspaketin hyödyntäjälle maksetaan ajomäärien mukaan kasvavaa bonusta, sekä ajoissa käytetty sähkö korvataan.

Sähköautokyyti kolmessa eri hintaluokassa

1. Edullinen kyyti pienellä autolla
2. Kyyti autolla, missä on tilaa tavaroille
3. Premium-kyyti sähköisellä edustusautolla

Lisäksi sovelluksesta voi myös valita sähköavusteisen polkupyörän

Polkupyörä toimitetaan tilaajalle ja päästyään perille matkustaja voi jättää pyörän mihin tahansa sopivaan paikkaan lukittuna.

Palvelun liikkuva telakointiasema noutaa pyörän, ja toimittaa sen seuraavalle asiakkaalle.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here