Uuden Volkswagen Multivan -malliston lataushybridin myynti on alkanut

Uusi Volkswagen Multivan tulee Suomeen ensi vuoden alussa. Suomessa uusi Multivan tulee myyntiin ensimmäistä kertaa ladattavana hybridiversiona, joka tunnetaan nimellä eHybrid.

Sähkö- ja polttomoottorin ansiosta uusi Multivan eHybrid on sopiva auto myös pidemmille matkoille. Jopa 4 053 litran tavaratila luo mahdollisuuden kuljettaa myös isompia urheiluvälineitä ja sen 1 600 kg vetokyky luo lisää vaihtoehtoja tavaroiden kuljettamiselle.

Multivanissa on myös uuden sukupolven kuljettajaa avustavat järjestelmät, toiminto-ohjaimet ja infotainment-järjestelmä sekä täysin uusi istuinjärjestelmä. Myös törmäysturvallisuus kolaritilanteissa on huippuluokkaa – uutena vakiovarusteena on mm. keskiturvatyyny etuistuinten välissä.

Multivan eHybrid on saatavilla sekä normaalina että pitkänä versiona ja sen varustelutasot ovat: Multivan, Life tai Style.

Lisäksi Suomen mallistoon kuuluu erillinen Multivan Business -varusteluversio. Suomessa Multivan eHybrid on vakiovarusteisena aina 7-paikkainen, ilman lisäveloitusta se on saatavilla myös 6-paikkaisena versiona.

Katso myös tämä: Tällainen uusi VW Multivan tulee Suomeen ensi vuoden alussa

Vakiovarusteena on myös 10,25 tuuman digitaalinen mittaristo Pro, joka tarjoaa kolme eri näkymää ja 10 tuuman kosketusvärinäytöllä varustettu Ready 2 Discover -infotainment-järjestelmä.

Ulkovärivalikoimasta löytyy yksitoista yksiväriversiota ja kolme kaksivärivaihtoehtoa.

Saatavilla on myös kaksiosainen panoraamakatto, jonka lasipinta-ala on jopa 1,83 m2. Panoraamakaton erikoisuus on, että se heijastaa jopa 95% auringonsäteistä ja siksi erillistä aurinkoverhoa ei tarvita.

Volkswagen Multivan eHybridin vakiovarusteluun kuuluvat mm. led-ajovalot ja led-takavalot, vakionopeudensäädin, väsymyksentunnistus, nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä vaihteenvalitsimilla, matkapuhelinvalmius, App-Connect langattomalla Apple CarPlay -toiminnolla, liukuovi vasemmalla ja oikealla ja kauko-ohjattava keskuslukitus ja avaimeton käynnistys Keyless Start sekä polttoainekäyttöinen lisälämmitin ajastinkellolla ja kaukosäätimellä, kääntymisavustimen, sadetunnistimen ja sähköisen liukuoven sulkeutumisavun molemmille liukuoville.

Style-varustelutasossa on puolestaan edellisten lisäksi mm. Park Assist ja pysäköintitutka edessä ja takana, 3-alueilmastointi, IQ.LIGHT-led-matriisiajovalot, peruutuskamera ja sähkökäyttöiset liukuovet molemmilla puolilla sekä takaluukun sähköinen sulkuapu.

Runsaasti avustavia järjestelmiä

Uudessa Volkswagen Multivan eHybridissä on kattava valikoima kuljettajaa avustavia järjestelmiä – valittavissa on yli 20 erilaista järjestelmää.

Vakiovarusteena ovat mm. ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla, uusi kääntymisavustin, liikennemerkkien tunnistus, kaistanpitoavustin sekä vakionopeudensäädin.

Lisävarusteena saatavilla ovat esimerkiksi tuulilasinäyttö, perävaunun peruutusavustin, ”Area View -kamerajärjestelmä sekä kuolleenkulman ja risteävän takaliikenteen varoitin.

Ensimmäistä kertaa saatavilla on myös Volkswagenin osittain automaattista ajamista tukeva IQ.DRIVE Travel Assist -järjestelmä. Mikäli kuljettaja haluaa, uudistunut Multivan voi avustaa ohjauksessa, jarruttamisessa ja kiihdytyksissä aina huippunopeuteensa saakka.

Toimintamatka sähköllä 49 km

Multivanin ladattavan eHybrid-mallin etuna on paikallisesti päästötön ajo pelkällä sähköllä esimerkiksi kaupunkialueilla (toimintamatka sähköllä jopa 49 km, WLTP), ja samalla bensiinimoottorin tuoma kokonaistoimintamatka pidemmille matkoille.

Multivan eHybridin sähkömoottorin ja bensiinimoottorin yhteisteho on 160 kW (218 hv), maksimivääntö 350 Nm.

Sähkömoottorin teho on 85 kW (116 hv) ja TSI-bensiinimoottorin teho 110 kW (150 hv).

Uusi 6-vaihteinen DSG-automaattivaihteisto on kehitetty erityisesti ladattavaan hybridiin. Uudessa Multivanissa on käytössä ensimmäistä kertaa shift-by-wire-tekniikka, jolloin vaihteet vaihdetaan elektronisesti. Myös itse vaihteenvalitsin on muotoiltu uudelleen.

Kuva: Volkswagen.

Uuden Multivan eHybridin litiumioniakun energiasisältö on 13 kWh, jolloin pelkällä sähköllä voidaan ajaa tyypilliset päivittäiset ajomatkat.

Uusi Multivan eHybrid käynnistyy aina kun mahdollista EV-tilassa, ja siten lyhyet matkat on helppo ajaa pelkällä sähköllä. Sähköllä ajettaessa ladattavan hybridin taloudellinen TSI-bensiinimoottori puuttuu peliin vasta yli 130 km/h nopeuksissa tai riippuen akun varaustasosta.

Uuden Volkswgen Multivan eHybridin mittasuhteet lukuina: 1941 mm leveä, 4973 pitkä ja 1907 mm korkea. Sen akseliväli on 3124 mm.

Multivan on saatavilla myös pitkänä versiona, jolloin sen pituus puskurista puskuriin on 5173 mm – akselinvälin ollessa sama. Tavaratilaa normaalimittaisessa versiossa on käytettävissä 469–3672 litraa riippuen istuinten asennosta, pidemmässä versiossa puolestaan 763–4053 litraa.

Uudessa kiskojärjestelmässä uudenlainen monikäyttöinen pöytä on integroitu kiskojärjestelmään.

Uuden lukitusjärjestelmän ansiosta, pöytä voidaan sijoittaa joko kuljettajan ja etuistuimen väliin tai vaihtoehtoisesti toisen ja kolmannen istuinrivin väliin.

Uutta on myös kolmannen rivin yksittäiset istuimet ja lisäksi sekä toisen että kolmannen rivin istuimet on taitettavissa alas ja ne ovat jopa 25 % leveämmät kuin ennen. Kiskojärjestelmä on myös sähköistetty, jolloin ulompiin istuimiin on saatavilla lämmitys.

Uudet ensimmäiset Volkswagen Multivanin eHybrid -mallit saapuvat Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille alkuvuodesta 2022.

Hinta alkaen on 63 443 euroa (Volkswagen Multivan eHybrid 160 kW, DSG-automaatti, 7-paikkainen)

Volkswagen Multivan eHybrid -malliston hinnasto ja lisävarustehinnasto: https://bit.ly/VolkswagenMultivanHinnastojaLisävarustehinnasto

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!