Uuden Peugeot 308 -mallin tuotanto alkoi eilen – 211 vuotta Peugeot-brändin synnystä

29. syyskuuta 2021 alkoi uuden Peugeot 308 -mallin tuotanto Stellantiksen tehtaalla Ranskan Mulhouse’ssa, todetaan Peugeotin tiedotteessa.

Samana päivänä on kulunut tasan 211 vuotta ja kolme päivää siitä, kun Peugeot-brändi sai alkunsa. Peugeot syntyi 26. syyskuuta 1810 ja on näin maailman vanhin yhä aktiivinen autobrändi.

Vuonna 2021 Peugeot juhlii myös toista merkittävää virstaanpylvästä: merkin astumista autoilun maailmaan. Kesän lopulla vuonna 1891, 130 vuotta sitten, ensimmäinen Ranskassa yksityishenkilölle toimitettu auto oli Peugeot.

Kaikki alkoi yhden miehen ja perheen tahtotilasta, ja läpi kahden vuosisadan on Peugeot kulkenut läpi jatkuvasti muuttuvan maailman, mukauttaen tuotteitaan ja palveluitaan asiakkaiden tarpeisiin.

211 vuodessa Peugeotin nimi ja tuotteet ovat löytänet miljooniin koteihin – ei vain autoina, vaan myös työkaluina, radioina, moottoripyörinä, ompelukoneina, pippuri- ja kahvimyllyinä, ja joista osa on jäänyt historiaan iättöminä ikoneina.

Tänään Peugeot-merkki vaikuttaa yli 160 maassa, vahvistaen joka päivä merkin isä Armand Peugeotin ennustuksen, että auto tulisi tekemään Peugeotista ”yhden suurimmista Ranskan teollisuuden liiketoiminnoista”.

Maailma on muuttunut 211 vuoden aikana, mutta tahti, jolla muutos etenee, on vauhdittunut merkittävästi viimeisten kymmenen vuoden aikana.
Digitalisaatio ja kaikkialla vaikuttava mobiili liitettävyys ovat käynnistäneet uusia tapoja ajatella, uusia tapoja kuluttaa sekä uusia tapoja liikkua.

Peugeot-mallisto on jo nyt saavuttanut korkean sähköistymisen asteen (70 prosenttia Peugeot-mallistosta on saatavana joko yhtenä tai useampana sähköistyneenä malliversiona), samoin kuin uudessa Peugeot 308:ssa esiteltävä uusi infotainment-järjestelmä kulkee täsmälleen tämän päivän muutosten mukana.

Tähän kaikkeen Peugeot on valmistautunut viimeiset 130 vuotta: 2. päivä lokakuuta 1891 Peugeot toimitti ensimmäisen henkilöauton yksityiselle ostajalle, herra Poupardinille Dornach’ssa. Tilauksen autostaan hän teki 27. elokuuta samana vuonna. Kyseessä oli 4-istuiminen auto 2 hv:n Daimlerin moottorilla.

Sitten tämän lokakuisen päivän vuonna 1891, on Peugeot toimittanut asiakkailleen yhteensä noin 75 miljoonaa autoa kaikki ne 160 maata huomioiden, joissa merkki on läsnä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!