Tämän vuoden lopulla Suomeen tuleva päivitetty Peugeot 308 sai digimittariston

Kuva: Peugeot.

Peugeot 308 -malli on päivitetty ja muun muassa saanut digitaalisen mittariston.

Matkustamossa Peugeot 308 on päivittynyt uusimmalla digitaalisella Peugeot i-Cockpit -ohjaamolla. Peugeot i-Cockpit koostuu 10 tuuman teräväpiirtoisesta digitaalipaneelista. Etupaneelin keskeltä löytyvä kosketusnäyttö on saanut uusimmissa älypuhelimissakin nähdyn “kiiltävän” mustan ilmeen.

Uutena houkuttelevana ulkoisena piirteenä korkein varusteluversio tuo vaihtoehtoiseksi Black pack –varustepaketin, joka antaa mahdollisuuden vaihtaa suurimman osan kromisista osista kiiltävän mustiksi: etusäleikkö ja sen leijona, suuntavilkkujen ja sumuvalojen kehykset, sivuikkunoiden listat, 18 tuuman timanttileikatut alumiinivanteet Sapphire Black Black Mist -lakkauksella ja SW-version kattokaiteet.

Jokapäiväisessä elämässä ja työssä tärkeänä elementtinä toimivan älypuhelimen toimintojen yhdistäminen autoon on monille asiakkaille prioriteetti.

Uusi Peugeot 308 mahdollistaa tämän Mirror Screen –toiminnolla, jossa käyttäjä heijastaa puhelimen näytön suoraan auton kosketusnäytölle (varusteversiosta riippuen). Toiminto on yhteensopiva Android Auto sekä Apple Carplay –sovellusten kanssa.

Reaktiivinen TomTom Trafficin kautta liikennettä reaaliajassa tarkkailevaa 3D-navigointia on mahdollista ohjata myös puheella ääniohjauksen kautta.

Kuva: Peugeot.

Ajoavustimissa Peugeot 308 tarjoaa seuraavia:

 • Aktiivinen vakionopeudensäädin Stop & Go –toiminnolla 8-vaihteisen automaattivaihteiston yhteydessä tai manuaalivaihteiston kanssa 30 km/h asti. Ajoetäisyys edeltävään ajoneuvoon on säädettävissä.
 • Visiopark 180 asteen peruutuskameralla ja pysäköintiavustintoiminnolla, joka laskee riittävän kokoisen vapaan pysäköintitilan ja pysäköitäessä ohjaa autoa kuljettajan sijaan.
 • Viimeisimmän sukupolven automaattinen hätäjarrutus (tunnistaa jalankulkijat sekä pyöräilijät, päivä- ja yöaikaan, 5 km/h – 140 km/h versiosta riippuen) sekä törmäysvaroitin.
 • Aktiivinen kaistavahti 65 km/h:sta ylöspäin.
 • Kuljettajan vireystilan valvonta tarkkailee kuljettajan vireystilaa pitkillä ajomatkoilla ja yli 65 km/h nopeuksissa analysoiden ohjauspyörän mikroliikkeitä.
 • Kaukovaloavustin.
 • Katveavustin 12 km/h alkaen.
 • Sähköinen käsijarru
Kuva: Peugeot.

Bensa ja diesel

Peugeot 308 on tarjolla tehokkailla bensiini- ja dieselmoottorivaihtoehdoilla alhaisin CO2-päästöarvoin. Voimalinjojen arvot on hyväksytty WLTP-mittaustavalla ja noudattavat viimeisimpiä Euro 6 -säädöksiä.

Katso tästä muita Peugeot-juttuja.

Tarjolla ovat 3-sylinteriset 1,2 l bensiinimoottorit PureTech 110 ja PureTech 130 tai PureTech 130 EAT8-automaatti.Dieselmootorit ovat 4-sylinteriset 1,5 litraiset BlueHDi 100 ja BlueHDi 130 tai BlueHDi EAT8-automaatti.

Kolme varustetasoa

Uusi mallisto koostuu kolmesta päivitetystä varustetasosta, jotka vaastaavat mukavuutta, estetiikkaa ja huolettomuutta etsivien asiakkaiden toiveisiin:

 • Active = Active + sähköisesti kääntyvät peilit sekä sumuvalot,
 • Allure = Allure + avaimeton käynnistys ja lukitus sekä aktiivinen vakionopeudensäädin,
 • GT = GT + 18 tuuman alumiinivanteet sekä alumiinikattokaiteet SW-mallissa.

Lisäksi PEUGEOT 308 -malleihin kuuluu vakiona mm.:

 • Active: kaksialueinen ilmastointi, näkyvyyspaketti ja peruutustutka,
 • Allure: Pack Safety Plus (sis. aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä, törmäysvaroitin, nopeusrajoitusliikennemerkkien tunnistus, kuljettajan taukohälytin, kaistavahti ja –avustin, katveavustin, kuljettajan vireystilan valvonta ja kaukovaloavustin)
 • Allure Pack: Pack Safety Plus, aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä, törmäysvaroitin sekä aktiivinen vakionopeuden säädin sekä avaimeton käynnistys ja lukitus,
 • GT: Driver Sport Pack

Peugeot 308 & Peugeot 308 SW valmistetaan Sochaux’n tehtaalla Rankassa. Suomen markkinoille mallit saapuvat vuoden 2020 lopulla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here