Uudella tekniikalla tievaurio voidaan tunnistaa jopa kymmenen kertaa nopeammin kuin aiemmin

Tievaurio keskiaasiaialisessa tiessä. Kuva: Destia.

Destian uusi neuroverkkopohjainen tievaurioiden tunnistusratkaisu pystyy tunnistamaan vauriot jopa kymmenen kertaa nopeammin kuin aiemmin, todetaan Destian tiedotteessa.

Lisäksi vauriot voidaan tunnistaa tarkemmin ja kustannustehokkaammin parantaen teiden käyttäjien kokemusta.

Ratkaisu on otettu käyttöön kansainvälisillä markkinoilla, mutta se sopii hyvin myös Suomen tiestön kunnon kartoittamiseen.

Perinteisesti tievauriot tunnistetaan joko ajettaessa arvioiden tai kuvista päätellen, mutta haasteena on kuvien ja datan suuren määrän tehokas käsittely.

Tievaurio tunnistettuna neuroverkkopohjaisella ratkaisulla. Kuva: Destia.

Uusi neuroverkkopohjainen tievaurioiden tunnistusratkaisu tehostaa tiedonhankintaa ja parantaa sen laatua. Näin väyläverkon omistaja pystyy paremmin kohdistamaan rahoituksen oikeisiin kohteisiin ja saa siten parhaan hyödyn investoinneilleen.

Lue tästä  muita juttuja Destialta.

Destian neuroverkkopohjainen ratkaisu mahdollistaa kuvien tarkemman, nopeamman ja virheettömämmän analysoinnin. Se perustuu konvoluutioneuroverkkoihin, jotka ovat vakiinnuttaneet paikkansa osana modernia kuvankäsittelyä. Niitä käytetään erityisesti tällaisissa haastavissa tunnistus- ja luokittelutehtävissä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

  1. Tarkoittaako tuo parempi kartoitus sitä, että jatkossakin lyödään vain paikkaa paikan viereen tai uran pohjalle, eikä kunnosteta koko tietä?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here