Tuomas Tujulan palkintopalliriemu vaihtui pettymykseen Misanossa

Tuomas Tujula. Kuva: VSR.

Lamborghinin kuljettaja-akatemiassa ajavan Tuomas Tujulan eilinen palkintopallisija vaihtui tänään pettymykseen.

Eilen lauantaina Tujula nousi yhdessä ajajaparinsa Japanin Yuki Nemoton kanssa Italian Super GT Sprint-sarjan avauksessa Misanossa kolmanneksi.

Kauden ensimmäistä palkintopallisijaa seurasi tänään kauden ensimmäinen keskeytys.

Ferrari #3 -autokunnan italialaiskuljettaja Sean Hudspeth sulki ensimmäisellä kierroksella Tujulan nenän edestä oven, autot osuivat yhteen ja ajautuivat hiekalle. Tilanteen seurauksena Hudspeth pääsi jatkamaan kilpailua, kun taas Tujulan kohtaloksi koitui matka ratavarikolle ja keskeytys.

– Todellinen sprintti tällä kertaa. En päässyt edes ensimmäistä kierrosta läpi. Meillä oli heti lähdöstä hyvä kyyti. Tunne autossa oli pirun hyvä. Oli ehkä liiankin kiire ja liikaa intoa ohittaa edellä ajavia, mutta kaverit edessäni olivat selvästi tukkeena. Jo parin ensimmäisen mutkan jälkeen sain ohitettua yhden auton ja olin nopeasti jo toisen imussa.

– Se oli kilpailutilanne. Kaveri jätti oven auki, ja kun tilaa oli, käänsin sisälle. Hän ei huomannut minua ja osuimme yhteen. Tilanteessa osuma tuli autoni vasempaan etukulmaan, joka ei kokenut vaurioita, mutta pyörähdyksen aikana autoni oikea takakulma osui kaverin autoon, jonka seurauksena muun muassa takarengas puhkesi. Ratavarikolla tiimimme totesi, että autoni takakulman vauriot olivat sen verran suuret, että jatkoon ei ollut enää asiaa.

– Tämä oli ikävää tiimini ja tallikaverini kannalta. Meillä olisi tänäänkin ollut mahdollisuus hyvään tulokseen, Tujula totesi keskeytyksensä jälkeen.

Urheiluautojen Italian Super GT sarja jatkuu Endurance-sarjan toisella osakilpailulla 28.-30. elokuuta Vallelungassa.

Italian Super GT Sprint 2 Misano, Italia:

1. Imperiale Racing #32 (Galbiati Kikko (ITA), Giovanni Venturini (SUI)), Lamborghini Huracán GT3 Evo: 52:31,303

2. AKM Motorsport #27 (Lorenzo Ferrari (ITA), Daniel Zampieri (ITA)) Mercedes AMG GT3: + 0,498

3. AF Corse #71 (Giorgio Roda (ITA), Alessio Rovera (ITA)) Ferrari 488 GT3: + 1,217

Vincenzo Sospiri Racing #19 (Tuomas Tujula (FIN), Yuki Nemoto (JPN)), Lamborghini Huracán GT3 Evo: keskeytys kierroksella 1

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here