Tulipalo peruutti rallicrossin MM-osakilpailun Englannissa

Rallicrossin MM-sarjan kuninkuusluokan RX1e:n odotettu paluu Lydden Hillin radalle Englantiin ei toteudu. Luokan MM-osakilpailu päätettiin peruuttaa perjantaina klo 10.45 Suomen aikaa varikolla tapahtuneen tulipalon seurauksena, jossa RXe1-luokassa kilpailevan Special One Racingin kilpa-auto syttyi latauksen yhteydessä tuleen.

Tulipalo tuhosi kilpa-autojen lisäksi koko tiimin kaluston. Tiimin henkilöstön nopean toiminnan ansiosta tulipalossa ei loukkaantunut ketään.

Perjantaina ja lauantaina suoritettujen tutkimuksien perusteella tulipalo sai alkunsa kilpa-auton akuston latauksen yhteydessä. Tiedossa ei ole, miksi auto syttyi tuleen. FIA:n lisäksi tapausta tutkii Kentin maakunnan palolaitos ja sarjan promoottori. Tapauksen selvittämiseksi akkuvalmistaja Kreisel on paikan päällä antamassa teknistä tukea.

Koska palon syttymissyytä ei saatu selville, kilpailun tuomaristo yhteistyössä FIA:n ja sarjan promoottorin kanssa päättivät kilpailijoiden, varikkohenkilöstön ja yleisön turvallisuuden takaamiseksi peruuttaa RX1e-luokan Lydden Hillin MM-osakilpailu ja jatkaa syttymissyyn selvittämistä.

Special One Racing-tallissa kilpailevat ranskalaislegenda Sébastien Loeb sekä hänen maamiehensä Guerlain Chicherit.

Rallicrossin seuraava MM-osakilpailu on vuorossa kahden viikon kuluttua Mettetissä Belgiassa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän