Toyotan sähköpakun ennakkomyynti alkaa

Toyotan sähköpakettiauton Proace EV -mallin ennakkomyynti on alkanut.

Toyota Proace EV -mallisto käsittää Suomessa kaksi koripituutta, Compact- ja L2-pituudet, jotka ovat aina viisiovisia ja varustettu ikkunallisilla takapariovilla.

Akuston koko on valittavissa L2-koripituuden yhteydessä 50 kWh:n ja 75 kWh:n välillä. Compact-korimalli on aina varustettu 50 kWh -akustolla. Sähkömoottorin maksimiteho on 100 kW ja maksimivääntö 260 Nm. Huippunopeus on rajoitettu sähköisesti 130 km/h -lukemaan.

Kuva: Toyota.

WLTP-testisyklillä mitattuna normaali akusto mahdollistaa 230 km:n toimintasäteen ja isompi akusto 330 km:n toimintasäteen.

Toyotan tekemien tutkimusten mukaan tyypillinen päivittäinen ajosuorite Euroopassa tämän tyyppisillä pakettiautoilla on keskimäärin 45 km, joten useimpien Proace EV -käyttäjien ei tarvitse ladata autoaan päivittäin.

Korkeajänniteakusto on sijoitettu tavaratilan lattian alle, joten kuormatilan koko tai käytettävyys ei kärsi lainkaan verrattuna polttomoottorikäyttöisiin sisarmalleihin. Akuston sijoitus madaltaa myös ajoneuvon painopistettä vaikuttaen positiivisesti ajoneuvon ajettavuuteen.

Kuva: Toyota.

Kuormatilan tilavuus on Compact-korimallissa 4,6 m3 ja 6,1 m3 L2-korimallissa. Kantavuus vaihtelee 1 000 – 1 275 kg:n välillä ja vetomassa jarrulliselle perävaunulle on aina 1 000 kg.

Käytettäessä 100 kW:n pikalatausasemaa voidaan auton normaali, 50 kWh:n akusto ladata tyhjästä 80 % varaustasoon noin 30 minuutissa, ja isompi 78 kWh:n vastaava latausaika on noin 45 minuuttia.

Muualta kuin pikalatausasemista ladattaessa apuna on auton sisäinen 11 kW AC-laturi. Yhdestä vaiheesta ladattaessa latausajat vaihtelevat akun koon mukaan n. 7,5 – 11,5 tunnin välillä, kolmesta vaiheesta ladattaessa n. 5 – 7 tunnin välillä. Tehokas latauksenhallinta mahdollistaa akuston pitkän käyttöiän ja käyttöominaisuuksien säilymisen.

Kuva: Toyota.

Toyota Proace EV -mallin kattava vakiovarustelu sisältää mm. korinväriset puskurit sekä ovenkahvat, automaatti-ilmastoinnin, avaimettoman sisäänkäynnin ja käynnistyksen, pysäköintitutkan sekä peruutuskameran ja 7 tuuman kosketusnäytöllä varustetun mediakeskuksen.

Katso tästä muita Toyota Proace -juttuja.

Lisävarusteinen Teknologia-paketti sisältää karttanavigoinnin, Toyota Safety Sense -turvavarusteet (ml. PCS-automaattinen hätäjarrutus, kaistavahti, liikennemerkkien tunnistus sekä automaattiset kaukovalot) sekä akustisesti eristetyn tuulilasin ja HUD-tuulilasinäytön.

Toyota Proace EV -mallin hinnat alkavat 46 881 eurosta (Proace EV Compact 50 kWh 5-ovinen). Ensimmäiset autot ovat Suomessa maaliskuussa 2021.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!